Lilla Edets kommun - startsida

Skrotbilar

Att ställa skrotbilar i naturen innebär nedskräpning vilket kan bedömas som brottslig gärning. Skrotbilar kan även läcka oljor och avge andra miljöfarliga ämnen som riskerar att skada vår gemensamma miljö.

Lilla Edets kommun ansvarar för att forsla bort skrotbilar som står på kommunal mark. Däremot har Lilla Edets kommun ingen skyldighet att forsla bort skrotbilar som står på privat mark, då det är fastighetsägarens ansvar.

För auktoriserade bilskrotar, som inte ingår i bilproducenternas nätverk, gäller att du själv gör upp affären för skrotningen. Du kan inte garanteras en kostnadsfri mottagning. Alla mottagningsställen har rätt att begära ersättning för att skrota en bil som saknar värdefulla komponenter som exempel motor, växellåda och/eller katalysator.

Läs om hur du gör när du avregistrerar ett fordon på Transportstyrelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats.

Hitta mottagningsställen och auktoriserade bilskrotar
Bilreturlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  
Bil Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
SBR Sveriges Bilskrotares Riksförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   
Senast uppdaterad: 2021-03-03
Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Hittade du några felaktigheter? Tyck till om sidans innehåll via formuläret nedan. Meddelandet går till den som publicerat sidan.

Jesper Gärder


Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »