Lilla Edets kommun - startsida

Återvinningscentralen

På återvinningscentralen (ÅVC) i Göta kan du som bor i Lilla Edets kommun lämna sorterat grovavfall, trädgårdsavfall, el- och elektronikavfall, vitvaror, återvinningsmaterial samt farligt avfall.

På ÅVC lämnar du ditt sorterade avfall i olika containrar. ÅVC är öppen för personbilar och lätta lastbilar lastade med högst 2 kubikmeter avfall. Du behöver ett ÅVC-kort, ett passerkort (se nedan), för att komma in på området. Återvinningscentralen är stängd måndagar, söndagar och röda dagar.

Ordinarie öppettider

Måndag

Stängt

Tisdag-fredag

Kl. 13.00-18.00

Lördag

Kl. 08.00-14.00

Söndag

Stängt

Avvikande öppettider 2020

Fredag 30 oktober

kl. 13-18

Lördag 31 oktober (Alla helgons dag)

stängt


Hitta rätt på ÅVC

Klicka på bilden för en större version

Asbest/eternit

Det finns möjlighet att lämna asbest och eternit på ÅVC. Tänk på att avfallet måste vara inplastat och tejpat. Det finns inga krav på mått men maxvikt på 25 kg per enhet gäller.

Klädinsamling

Behållare för insamling av kläder hittar du utanför ÅVC-området, vid entrén.

Passerkort

Alla som har avfallsabonnemang får ett passerkort till ÅVC per hushåll. Passerkortet är en värdehandling som följer fastigheten. Bor du i hyreslägenhet hämtar du ditt passerkort hos din hyresvärd.


Förlust av passerkort

Vid förlust av passerkortet kan du få ett nytt för 226 kronor, inklusive moms. Mejla till avfall@lillaedet.se för att anmäla förlusten och beställa ett nytt. När du sedan fått meddelande om att ditt nya kort är klart kan du hämta det hos personalen på ÅVC. Om det saknas ett passerkort när du som fastighetsägare flyttar in i din bostad, gör du på samma sätt som ovan. Kostnaden faktureras då den tidigare ägaren.

24 avgiftsfria besök per år

Du som har ett avfallsabonnemang i kommunen har 24 avgiftsfria besök på ÅVC per år. Därefter kostar varje besök 226 kr. Tänk på att du behöver ha med dig ditt passerkort för att komma in på området.

Återbruket på ÅVC

På återvinningscentralen hittar du också Återbruket, en avdelning där du kan lämna hela och fungerande saker som du själv inte har nytta av längre. Kanske hittar du i stället på Återbruket något som du skulle ha användning av. Saker från Återbruket tar du kostnadsfritt med dig. Återbruket är öppet på återvinningscentralens ordinarie öppettider.

Företag

I dagsläget är det endast privatpersoner som får lämna avfall på återvinningscentralen, inte företagare. Företagare hänvisas till privata aktörer inom avfallshantering.

Senast uppdaterad: 2020-10-30
Sidansvarig: Jesper Gärder
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »