Lilla Edets kommun - startsida

Boendemiljö

En bra boendemiljö är en viktig förutsättning för hur du mår och för din hälsa. Det som kan påverka är dålig ventilation, nya bygg- och inredningsmaterial, buller, lukt, fukt, och mögel.

Vi vistas cirka 90 procent av vår tid inomhus. Detta ställer stora krav på inomhusmiljön.

Problem med boendemiljö

Har du problem med boendemiljön ska du i första hand vända dig till din fastighetsägare eller till styrelsen i bostadsrättsföreningen där du bor. Fastighetsägaren har ansvar för underhåll och skötsel av fastigheten. Givetvis har även du som hyresgäst ett ansvar för att sköta din lägenhet och se till att du inte stör dina grannar. Det finns en del åtgärder som du kan göra själv för att förbättra din inomhusmiljö och förhindra att problem uppstår. Sök i menyn till vänster för råd och tips.

Om problemet kvarstår

Om problemet kvarstår trots att du kontaktat din fastighetsägare och gjort det du kan för att själv rätta till problemet kan du kontakta miljöenheten.
Senast uppdaterad: 2020-02-21
Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Hittade du några felaktigheter? Tyck till om sidans innehåll via formuläret nedan. Meddelandet går till den som publicerat sidan.

Kristian Nordström


Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »