Lilla Edets kommun - startsida

Uppvärmning

Det finns många olika system för uppvärmning. På dessa sidor kan du läsa mer om olika uppvärmningssystem och få energispartips.

Energianvändningen är en viktig fråga för både miljön och din ekonomi. Det finns en del enkla åtgärder som du själv kan göra för att spara energi.

Här hittar du energispartips och information om olika uppvärmningsalternativ.
Du kan också kontakta kommunens energi- och klimatrådgivare för opartisk och kostnadsfri rådgivning kring uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, statliga bidrag på energiområdet och mycket annat.

Lagen om energideklaration

Enligt lagen om energideklarationer ska alla flerbostadshus med hyres- eller bostadsrätter ha en energideklaration. Småhus ska ha en energideklaration vid försäljning eller nybyggnation. Energideklarationen är ett bra verktyg för att se hur man kan minska på sin energiåtgång och beskriver hur effektiv byggnaden är ur energisynpunkt.

Deklarationen görs av en energiexpert tillsammans med byggnadsägaren. Den visar hur mycket energi som går åt och ger råd om hur byggnaden kan bli mer energieffektiv.

Du kan läsa mer om energideklarationer på Boverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Senast uppdaterad: 2020-03-24
Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Hittade du några felaktigheter? Tyck till om sidans innehåll via formuläret nedan. Meddelandet går till den som publicerat sidan.

Henrik Noord


Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »