Lilla Edets kommun - startsida

Upplev

Det är ett rikt och aktivt föreningsliv som möter invånarna i Lilla Edets kommun. Det finns ett hundratal föreningar igång, vilket gör att det finns föreningar att engagera sig i för de flesta smaker och för alla åldrar.

Det är inte svårt att hitta sysselsättning — vare sig det rör sig om idrott eller hembygdsarbete och kultur. Den generösa naturen och Göta älv erbjuder massor av möjligheter till ett rikt friluftsliv året runt. Här hittar du ett av Svergies bästa laxfiskevatten och fantastiska vandringsleder.

I Lilla Edets kommun finns många möjligheter till idrott och motion. På sidan Idrott, motion och friluftsliv hittar du anläggningar där du kan utöva din idrott och strövområden, vandrings- och pilgrimsleder där du kan motionera, promenera eller utöva friluftsliv.

Lilla Edet är en kulturbygd som har varit bebodd i minst 7 000 år. Kulturarvet är rikt och på många ställen runt om i kommunen finns vackra platser väl värda ett besök, både som sevärdhet och för en stunds rogivande fika.

På sidorna Kultur och sevärdheter kan du ta del av det breda utbudet. Lödöse museum har en omfattande arkeologisk samling. Här levandegörs traktens rika historia genom utställningar och aktiviteter. I Lödöse museum finns också Lödöse biblioteksfilial, vilket skapar en unik blandning av litteratur, historia och kultur i en vacker medeltidsinspirerad miljö.

Upptäck Lilla Edet

Hitta nya områden och platser i Lilla Edet i broschyren Upptäck Lilla Edet. Pdf, 4.5 MB, öppnas i nytt fönster. I den hittar du tips inom områdena historia och sevärdheter, friluftsliv och fiske, kulturliv och nöje samt övernatta och äta. Blir du nyfiken på något kan du läsa mer under sidorna uppleva och göra och på vastsverige.com/gotaalv. Länk till annan webbplats.
Senast uppdaterad: 2021-05-19
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »