Lilla Edets kommun - startsida

Företag och näringsliv

Uppdaterad 2020-11-26, kl. 08.15

Lilla Edets kommun vill gärna hjälpa det lokala näringslivet och därför har kommunstyrelsen fattat beslut om att underlätta för företag. Åtgärderna innebär bland annat att kommunen kan ge anstånd (längre betalningstid) för vissa avgifter.


Årets julklapp gynnar lokala företag - anmäl ditt företag idag!

En del företag har det tufft just nu. Lilla Edets kommun vill gynna och värna om det lokala näringsliv och har därför beslutat att julklappen till kommunens alla medarbetare i år blir ett presentkort att nyttja hos lokala företag.

Är du företagare i Lilla Edets kommun? Anmäl ditt företag idag! Vi behöver din anmälan senast måndag 23 november.

Business Region Göteborg, BRG

Business Region Göteborg, BRG, erbjuder tre digitala workshops "Bli en bättre spelare på den digitala arenan" kostnadsfritt under december månad. Aktuella datum är 1 decemberlänk till annan webbplats, 8 decemberlänk till annan webbplats och 10 decemberlänk till annan webbplats. Workshopen är helt kostnadsfri.


I workshopen kommer du bland annat lära dig:

  • Digital marknadsföring - hur du enkelt bygger en nätbutik i Facebook
  • Komma igång med din annonsering i sociala medier
  • Få en insikt hur e-handel fungerar

Ta chansen att lära dig kommunicera bättre med dina kunder och bli en bättre spelare på den digitala arenan!

Företagsakuten

Företag som har fått, eller riskerar att få, ekonomiska problem på grund av coronaviruset har möjlighet att vända sig till Företagsakutenlänk till annan webbplats för kostnadsfri ekonomisk rådgivning (för företag upp till 20 anställda).

Beredskapsplan för företagare

Business Region Göteborg, BRGs, första rekommendation vid ekonomiska problem brukar vara att göra en beredskapsplan tillsammans med din revisor eller annan ekonomiskt kunnig person. BRG har samlat exempel på vad en sådan lista kan innehålla. Läs mer på BRGs webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Verksamt.se

Verksamt.se har samlat information från myndigheterlänk till annan webbplats om det coronaviruset och covid-19, som är viktig för dig som företagare att känna till.

Folkhälsomyndigheten

Den 1 juli 2020 trädde en ny lag om smittskyddsåtgärder på serveringsställen i kraft. Det innebär att serveringsställen såsom restauranger, barer och caféer enligt lag får ansvar för att vidta åtgärder för att förhindra spridning av covid-19. Tidigare har serveringsställens ansvar reglerats i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd (HSLF-FS 2020:9) om att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och caféer med mera. Den föreskriften upphävs i och med att den nya lagen träder i kraft.

Folkhälsomyndigheten har fått befogenhet att ta fram nya föreskrifter om vilka smittskyddsåtgärder som behövs på serveringsställen och arbetar med att ta fram det. Den nya lagen heter formellt Lag (2020:526) om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen.

Nya föreskrifter och allmänna råd till serveringsställenlänk till annan webbplats

MSB, Myndigheten för samhällskydd och beredskap

MSB har samlat goda exempel på cheklistor och material för att stoppa smittspridningen som du som företagare kan använda dig av. Läs mer på MSB:s webbplats.länk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 2020-11-26
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »