Lilla Edets kommun - startsida

Företag och näringsliv

Uppdaterad 2020-04-03, kl. 11.00

Lilla Edets kommun vill gärna hjälpa det lokala näringslivet och därför har kommunstyrelsen fattat beslut om att underlätta för företag. Åtgärderna innebär bland annat att kommunen kan ge anstånd (längre betalningstid) för vissa avgifter. Läs mer.

Företag som har fått, eller riskerar att få, ekonomiska problem på grund av coronaviruset har möjlighet att vända sig till Företagsakutenlänk till annan webbplats för kostnadsfri ekonomisk rådgivning (för företag upp till 20 anställda).


Business Region Göteborg har startat upp ”Företagslots Extra” med extra bemanning på telefon och e-post välkomnar de alla företagare i Göteborgsregionen. De är uppdaterade med nationella stödpaket och andra möjligheter och erbjuder vägledning, rådgivning och stöd i olika form för att hjälpa dig som företagare. Läs mer på businessregiongoteborg.selänk till annan webbplats.


Verksamt.se har samlat information från myndigheterlänk till annan webbplats om det nya coronaviruset och covid-19, som är viktig för dig som företagare att känna till.


Folkhälsomyndigheten har gått ut med nya regler för restauranger och krogar
Restauranger, barer och cafeér i hela landet behöver behöver vidta särskilda åtgärder för att minska risken för spridning av Covid 19.
Ta del av Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd.länk till annan webbplats

Turistrådet Västsverige erbjuder utbildning till besöksnäringsföretaglänk till annan webbplats med 70 procent ersättning av lönen.

 

Webbinarie: Hur fungerar stödpaketet för små- och medelstora företag?länk till annan webbplats Fredag 3 april.

Senast uppdaterad: 2020-04-07
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »