Lilla Edets kommun - startsida

Företag och näringsliv

Uppdaterad 2020-08-27, kl. 17

Lilla Edets kommun vill gärna hjälpa det lokala näringslivet och därför har kommunstyrelsen fattat beslut om att underlätta för företag. Åtgärderna innebär bland annat att kommunen kan ge anstånd (längre betalningstid) för vissa avgifter.

Årets höstmarknad ställs in - utställare erbjuds istället torgplatser

Under tre lördagar, 26 september, 3 oktober och 10 oktober, erbjuder Företagscentrum istället en kostnadsfri torgplats. Läs mer och gör din anmälan!

Stöd till företag med anledning av Coronaviruset

Läs även nyheten "Kommunen vill underlätta för det lokala näringslivet i den rådande situationen", publicerad 27 mars 2020.

Företagsakuten

Företag som har fått, eller riskerar att få, ekonomiska problem på grund av coronaviruset har möjlighet att vända sig till Företagsakutenlänk till annan webbplats för kostnadsfri ekonomisk rådgivning (för företag upp till 20 anställda).

Företagslots Extra

Business Region Göteborg har startat upp ”Företagslots Extra” med extra bemanning på telefon och e-post välkomnar de alla företagare i Göteborgsregionen. De är uppdaterade med nationella stödpaket och andra möjligheter och erbjuder vägledning, rådgivning och stöd i olika form för att hjälpa dig som företagare. Läs mer på businessregiongoteborg.selänk till annan webbplats.

Verksamt.se

Verksamt.se har samlat information från myndigheterlänk till annan webbplats om det nya coronaviruset och covid-19, som är viktig för dig som företagare att känna till.

Folkhälsomyndigheten

Den 1 juli 2020 trädde en ny lag om smittskyddsåtgärder på serveringsställen i kraft. Det innebär att serveringsställen såsom restauranger, barer och caféer enligt lag får ansvar för att vidta åtgärder för att förhindra spridning av covid-19. Tidigare har serveringsställens ansvar reglerats i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd (HSLF-FS 2020:9) om att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och caféer med mera. Den föreskriften upphävs i och med att den nya lagen träder i kraft.


Folkhälsomyndigheten har fått befogenhet att ta fram nya föreskrifter om vilka smittskyddsåtgärder som behövs på serveringsställen och arbetar med att ta fram det. Den nya lagen heter formellt Lag (2020:526) om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen.


Nya föreskrifter och allmänna råd till serveringsställenlänk till annan webbplats

MSB

MSB har samlat goda exempel på cheklistor och material för att stoppa smittspridningen som du som företagare kan använda dig av. Läs mer på MSB:s webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Senast uppdaterad: 2020-08-27
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »