Lilla Edets kommun - startsida

Vård och omsorg

Uppdaterad 2020-05-04, kl. 08.30

Då äldre personer ingår i en riskgrupp är det extra viktigt att du som arbetar inom äldreomsorg och vård av äldre inte går till jobbet om du får symtom på luftvägsinfektion.

Nationellt besöksförbud på äldreboenden

Enligt ett regeringsbeslut införs besöksförbud på landets alla äldreboenden från och med onsdag 1 april. Klicka här för att läsa mer

Träffpunkterna är stängda tills vidare.


Västtrafik genomför tillfälliga förändringar inom färdtjänst och sjukresor med anledning av Covid-19.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Undvik sociala kontakter om du är över 70 år

Folkhälsomyndigheten uppmanar personer över 70 år att begränsa sina sociala kontakter.

  • Begränsa nära kontakter med andra.
  • Undvik platser med många människor som till exempel affärer eller kollektivtrafik.
  • Håll kontakten med nära och kära via telefon eller dator.
  • Promenera gärna utomhus.
  • Be om hjälp med att handla mat.


Hämta ut läkemedel för någon annan - hur fungerar det?

Om någon behöver hjälp med att hämta ut receptbelagda läkemedel på apotek finns information om vad som krävs för det och hur du gör på eHälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats


Hjälp med att handla mat

Svenska kyrkan i Lilla Edet erbjuder hjälp att handla mat när du håller dig isolerad, om du av någon anledning inte själv kan använda butikernas Onlinetjänster och saknar ett nätverk omkring dig som kan hjälpa dig att handla.

Patientsekretessen gäller – som alltid

Om en person konstateras vara smittad av coronaviruset och sjukdomen covid-19 är det information som är sekretessbelagd genom patientsekretessen och endast kommuniceras mellan patienten och vårdpersonal. Om Lilla Edets kommun skulle få kännedom om bekräftade fall av covid-19 lämnar vi därför inte ut några uppgifter om enskilda sjukdomsfall.


Känner du oro att barn far illa hemma?

På grund av Coronaviruset behöver många barn och vuxna vara hemma mer än vanligt. För en del barn kan det bidra till en extra utsatt situation.

Om du är orolig för att barn utsätts för våld, försummelse eller på annat sätt far illa, kan du ringa kommunens socialtjänst. Du behöver inte veta hur det är för barnet, utan endast uppleva oro. Läs mer och hitta kontaktuppgifter.

 

Om du känner oro över coronaviruset

Det är normalt att känna sig orolig, ledsen eller stressad under en kris. Många känner oro för sin egen hälsa och livssituation, eller kanske någon annans hälsa och liv. 

 

Folkhälsomyndighetens webbplats kan du läsa mer om du känner orolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller vill veta hur du kan ta hand om din och andras psykiska hälsa under denna tid. 

Senast uppdaterad: 2020-05-04
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »