Lilla Edets kommun - startsida

Vård och omsorg

Uppdaterad 2021-09-28

Fortsatt vädjan om att begränsa fysiska möten på våra äldreboenden

Med anledning av smittspridningen i samhället uppmanar vi alla som har anhöriga på våra äldreboenden att försöka begränsa de fysiska besöken för att minska smittspridningen.


Vid besök på äldreboenden, försök att komma så få som möjligt samtidigt och träffas gärna utomhus om vädret tilllåter.

 

Även om du är vaccinerad är det viktigt att du tänker på att tvätta händerna, stanna hemma vid symtom och hålla avstånd för att skydda våra äldre.

 

För er som önskar är personalen på våra boenden fortsatt behjälpliga med telefonsamtal och surfplattor för att boende och anhöriga ska kunna hålla kontakten.

Västtrafiks tillfälliga förändringar inom färdtjänst och sjukresor med anledning av coronapandemin. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du känner oro med anledning av coronapandemin

Det är normalt att känna sig orolig, ledsen eller stressad under en kris. Många känner oro för sin egen hälsa och livssituation, eller kanske någon annans hälsa och liv. 


Folkhälsomyndighetens webbplats kan du läsa mer om du känner oro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller vill veta hur du kan ta hand om din och andras psykiska hälsa under denna tid. 

Patientsekretessen gäller – som alltid

Om en person konstateras vara smittad av coronaviruset och sjukdomen covid-19 är det information som är sekretessbelagd genom patientsekretessen och endast kommuniceras mellan patienten och vårdpersonal. Om Lilla Edets kommun skulle få kännedom om bekräftade fall av covid-19 lämnar vi därför inte ut några uppgifter om enskilda sjukdomsfall.

Senast uppdaterad: 2021-09-28
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »