Lilla Edets kommun - startsida

Så hanterar Lilla Edets kommun konstaterade fall av covid-19

Om Lilla Edets kommun får kännedom om att en person med konstaterad covid-19 har varit i våra verksamheter; i skolan, på äldreboende, på fritidsaktiviteter, på förskolan eller annan verksamhet vidtar verksamheten nödvändiga åtgärder.

Vi följer patientsekretessen

Om en person konstateras vara smittad av coronaviruset och sjukdomen covid-19 är det information som är sekretessbelagd genom patientsekretessen och endast kommuniceras mellan patienten och vårdpersonal. Om Lilla Edets kommun skulle få kännedom om bekräftade fall av covid-19 lämnar vi därför inte ut några uppgifter om enskilda sjukdomsfall.

Sprid inte obekräftad information

Undvik falska nyheter och sprid inte obekräftad information vidare. Detta är viktigt för alla att tänka på då felaktig information riskerar att skada vårt samhälle och förtroendet för varandra i en tid när vi behöver jobba ihop.


Myndigheternas samlade och kvalitetssäkrade information hittar du på krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Om du har allmänna frågor om coronaviruset kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. Dit kan du ringa dygnet runt.

Senast uppdaterad: 2020-10-30
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »