För dig som är arbetsgivare

Har du möjlighet att ge ungdomar en chans att prova på yrkeslivet och ge dem smarta val för framtida studier?! Då är du en av de företagare som vi söker! I år har ungdomar som är födda 2005 och 2006 (16-18 år) möjlighet att söka feriejobb som erbjuds inom de kommunala verksamheterna, men även platser hos er företag behövs.

Arbetsmarknadsenheten söker dig som är arbetsgivare och vill ge ungdomar något meningsfullt att göra i sommar. Vi sköter matchningsarbetet, själva eller tillsammans med dig, samt hela rekryteringsprocessen. Du står för arbetsuppgifter och lön. Vid behov kan arbetsmarknadshandläggare även fungera som stöd för er under ferieperioden. En ferieperiod är vanligtvis fyra timmar/dag i tre veckor, totalt 60 timmar. Ni kan dock välja att fördela de 60 timmarna på annat sätt.

Vad kan det kosta ditt företag?:

Att anställa en ungdom som är under 18 år: 84 kronor/timmen x 60 timmar x 10,21 procent ålderspensionsavgift = 5 555 kronor.

Att anställa en ungdom som är över 18 år: 99 kronor/timmen x 60 timmar x 10,21 procent ålderspensionsavgift = 6 547 kronor.

Vill du ta emot feriearbetare i din verksamhet under sommaren 2023? Anmäl ditt intresse senast 31 mars

Gör din intresseanmälan genom formuläret nedan. Anmälan är inte bindande. Vid frågor och funderingar, kontakta arbetsmarknadsahandläggare Sofia Zander.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 31 mars klockan 23.59.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?