Lilla Edets kommun - startsida

Trampolinen

Vi hjälper dig att komma in på arbetsmarknaden.

Trampolinen är till för dig mellan 20 och 29 år med någon form av funktionsvariation/ohälsa eller som har behov av extra stöd för att komma närmare arbete eller studier samt uppleva en ökad livskvalité.

Målgruppen utökades 2015 med kvinnor upp till 45 år med främst psykisk ohälsa eller i behov av extra stöd. Sedan 2017 omfattas även kvinnor och män som är eller nyligen har avslutat en sjukskrivning.

Så går det till

Trampolinen erbjuder individuellt stöd och planering med enskilda samtal, praktik, arbetsträning och gruppträffar.

Målet är att minst 50 procent av deltagarna ska uppnå (helt eller delvis) egen försörjning genom arbete alternativt studier inom ett år.

Samverkan

Samverkaninsatsen Trampolinen startades år 2008 och ingår i Samordningförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp. Tanken bakom insatsen var att man såg svårigheter för unga vuxna med funktionsvariation att komma ut i arbete, samtidigt som kraven på flexibilitet och självständighet ökat i arbetslivet.

Personalen som arbetar på Trampolinen kommer från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan samt kommunen. Vår samverkan gör att samarbetet ökar och avståndet minskar mellan myndigheterna. Genom Trampolinen når många en anställning och upplever en ökad livskvalité.

Läs mer om Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp på softleg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För ytterligare information om samordningsförbund i Västra Götaland se samverkanvg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du…

… tror att Trampolinen är något för dig. Prata då med din handläggare på Arbetsförmedlingen/Försäkringskassan/Socialtjänsten.

… är arbetsgivare och är intresserad av att erbjuda en praktikplats – tveka inte att höra av dig till oss på Trampolinen.

… är handläggare på Arbetsförmedlingen/Försäkringskassan och vill boka ett studiebesök – välkommen att kontakta oss på Trampolinen.

Senast uppdaterad: 2019-09-16
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »