Lilla Edets kommun - startsida

Omställningskontoret +

Omställningskontoret vänder sig till företag eller blivande företagare inom alla branscher i vårt område. Du som företagare får tillgång värdefull kompetens, hjälp att hitta finansieringslösningar för en satsning eller en erfaren affärsutvecklare som du kan bolla idéer kring utvecklingsprojekt eller avknoppningar med.

Företagare i alla branscher - ta chansen!

Många företagare vill etablera sig i vår region, andra finns här och vill utvecklas och växa. Fler än tvåhundra företag har redan varit i kontakt med Omställningskontoret och är i full gång med sina insatser för utveckling. Syftet med Omställningskontoret är att minska sårbarheten och öka förutsättningarna för nyanställningar genom insatser som stärker företagen, förnyar och breddar näringslivet.

Bakgrund

Bakgrunden är den allvarliga situation som rådde under 2009, då en avveckling
av Saab hotade, vilket skulle få allvarliga följder för många invånare, företag och
orter. Behovet av att samarbeta och att aktivt stödja en utveckling i näringslivet för att behålla och öka antalet arbetstillfällen på den gemensamma arbetsmarknaden var stort.

Ett nätverk bestående av kommunernas näringslivsenheter och fristående koordinatörer samverkade i Omställningsprojektet. Arbetet skedde under ledning av en styrgrupp bestående av presidiet för kommunstyrelsen i Trollhättan, kommunstyrelsens ordförande i Uddevalla, Vänersborg, Dals Ed, Färgelanda, Tanum och Åmål.

När Saabs konkurs var ett faktum förlängdes projektet tom 2014 och bytte namn till Omställningskontoret+. Dessutom är nu alla kommuner i Fyrbodal med samt Grästorp, Essunga och Lilla Edet. Läs mer om Omställningskontoret+ på deras webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Senast uppdaterad: 2021-05-03
Sidansvarig: Kajsa Jernqvist
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »