Lilla Edets kommun - startsida

Starta eget, länktips

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg är kommunerna i Göteborsregionens gemensamma näringslivsverksamhet. Här kan du få kostnadsfri rådgivning och hjälp att förverkliga din affärsidé. Dessutom har vi en "Starta företagskurs", kunskap och kontakter för dig som vill starta eget företag. Läs mer om att Starta Företag på businessregion.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skatteverket

Information till dig som vill starta eget företag. Här får du allmän information om skatteregler, bokföring, deklaration med mera. Skatteverket har flera bra, kostnadsfria informationstillfällen kring att starta eget och att vara nyföretagare. Gå in på deras webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att se när närmaste informationstillfälle äger rum. Läs mer på Skatteverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Coompanion

Coompanion är företagsrådgivaren när människor vill starta eget tillsammans. De finns på 25 platser i landet och finns i stort sett ett Coompanion per län. Coompanion breddar entreprenörskapet och ger människor som vill förverkliga idéer tillsammans skräddarsydd information, rådgivning och utbildning - från idé till framgångsrikt företagande. Läs mer på Coompanion.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Internationella företagarföreningen i Sverige, IFS

IFS rådgivning är ett särskilt kompetensområde inom Almi Företagspartner. De vänder sig till entreprenörer med utländsk bakgrund som är på väg att starta eller redan driver ett företag. Läs mer om IFS på almi.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bolagsverket

Hos Bolagsverket ska du registrera ditt företag. De har en "Starta eget" - sida där de hjälper dig med vilken bolagsform (enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag, aktiebolag eller ekonomisk förening) som är lämplig för dig som nyföretagare och vilken blankett du ska fylla i. Läs mer på bolagsverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Almi Företagspartner

Har du en idé om en innovation? Är du på gång att starta företag? Vill du utveckla ditt företag? Eller är du på väg att köpa ett? Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. De erbjuder finansiering och rådgivning. Läs mer på almi.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ung Företagsamhet (UF)

En ideell förening som verkar för att införa företagande och näringsliv i den svenska gymnasieutbildningen. Ungdomar i åldern 16-20 år får under ett läsår prova på att starta, driva och avveckla ett företag med stöd av lärare och rådgivare från näringslivet. Under läsåret ges UF-ungdomarna dessutom möjlighet att delta i en mängd aktiviteter på regional, nationell och även internationell nivå. Idag finns UF-skolor från Stenungsund i norr till Mölndal i söder representerade. Läs mer på ungforetagsamhet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Senast uppdaterad: 2021-05-06
Sidansvarig: Kajsa Jernqvist
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »