Lilla Edets kommun - startsida

Receptfria läkemedel

Från den 1 november 2009 får vissa receptfria läkemedel säljas utanför apotek. Enligt lagen (2009:730) om handel med vissa receptfria läkemedellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ska den som säljer receptfria läkemedel ha ett egenkontrollprogram.

Läkemedel får inte säljas till någon under 18 år och försäljningsstället har en skyldighet att informera om var konsumenten kan få farmaceutisk rådgivning.

Kommunal kontroll

Lilla Edets kommun är skyldig att utföra kontroll av de försäljningsställen som finns i kommunen. Den kontroll som kommunerna ska utöva kan till exempel bestå av att egenkontrollprogram begärs in, tillsynsbesök på försäljningsställen eller genom inköp för att granska efterlevnaden av den gällande åldersgränsen. Om du vill sälja receptfria läkemedel måste du först göra en anmälan till Läkemedelsverket. På Läkemedelsverketslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats kan du läsa mer om anmälan och regler för försäljningen.  
Senast uppdaterad: 2019-01-08
Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Hittade du några felaktigheter? Tyck till om sidans innehåll via formuläret nedan. Meddelandet går till den som publicerat sidan.

Kristian Nordström


Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »