OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Dricksvatten till 700 000 personer skyddas

Närbild på vatten där en droppe skapar ringar på vattnet

Hela Göta älvdalen och Vänersborgsviken blir ett enda stort vattenskyddsområde från och med 1 juli i år. I mitten av maj tog länsstyrelsen i Västra Götaland beslutet.

Beslutet innebär att viss miljöfarlig verksamhet antingen behöver anmälas till respektive kommun eller få tillstånd av kommunen för att fortsätta. Beslutet gäller från och med 1 juli i år och gäller oavsett om det överklagas.

Ta del av beslutet på länsstyrelsens webbplats.

Samarbete mellan många myndigheter

Arbetet med att skapa ett vattenskyddsområde utmed Göta älv har pågått sedan 2008 och är ett samarbete mellan länsstyrelsen i Västra Götalands län och kommunerna utmed älven; Vänersborg, Trollhättan, Lilla Edet, Ale, Kungälv och Göteborg och har drivits av Göteborgsregionen GR.

Läs allt om Göta älvdalens- och Vänersborgsvikens vattenskyddsområde på vår gemensamma informationssida www.gavso.seLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där finns bland annat en detaljerad karta över området, vanliga frågor och svar, bakgrund och tekniskt underlag.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Bygga, bo och miljö

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Ukrainas flagga
  • Ukrainas flagga

  • Är du från Ukraina?

    Från och med 1 juli 2024 gäller nya regler gällande rätten att få svenskt personnummer. Vill du veta vad det innebär för dig som bor i Lilla...
  • En kille och tjej i halvbild utomhus.