Nu lanserar vi kommunens nya webbplats!

Du som har besökt oss på webben förut märker säkert att vi nu har fått en ny webbplats! Målet med den nya webbplatsen är att tillgodose ditt behov som besökare med tydligt fokus på användarvänlighet, service och tillgänglighet. Arbetet med kommunens nya webbplats har utgått från lagen om tillgänglighet till digital offentlig service och innebär att myndigheters webbplatser ska kunna användas av alla, oavsett individuella förutsättningar, som till exempel synnedsättning eller andra funktionsvariationer.

Något som märks tydligt för de flesta är att webbplatsen nu har blivit responsiv, vilket innebär att innehållet anpassar sig på ett användarvänligt sätt oavsett om du sitter vid datorskärmen eller surfar med telefonen.

Den nya webbplatsen är uppbyggd i samma webbsystem som tidigare, men mallar och funktioner har uppdaterats för att leva upp till kraven i den nya tillgänglighetslagen. Samtidigt har webben på köpet fått ett modernare utseende.

Nya sätt att navigera och hitta

Vi har försökt göra det så enkelt som möjligt att hitta det du söker.

  • Menyn finns alltid tillgänglig uppe till höger och går att klicka sig fram i. Klicka på + för att fälla ut kategorierna och navigera dig fram.
  • Överskådliga kategorisidor för de stora ingångarna - Utbildning och barnomsorg, Omsorg och hjälp och så vidare.
  • Sökfunktionen är förbättrad - resultaten är snabbare, avskalade och icke relevant innehåll bortplockat.
  • Länkar till populära och aktuella sidor finns både på startsidan och kategorisidorna
  • Antalet sidor har minskat och informationen är bättre disponerad

Digitalisering ett politiskt mål

Att digitalisera kommunen och våra tjänster är också ett politiskt mål eftersom vi då kan skapa effektivare arbetssätt inom välfärden. Kommunens nya webbplats knyter an till det arbetet, då vår externa webb är vår viktigaste kanal utåt och den plattform dit vi knyter an våra befintliga och kommande e-tjänster.

Lyssnat in vad olika målgrupper önskar av webben

Människor använder sig av kommunens webbplats på olika sätt och har olika behov och förväntningar på webben beroende på vem man är. Det gäller både informationsinnehållet, webbfunktioner och utformning.

I förarbetena inför den nya webbplatsen har vi fört dialog med olika målgrupper som använder sig av webbplatsen; företagare, föreningar, pensionärsrådet i kommunen, ungdomar, nyanlända och FöretagsCentrum. Vi har också haft tillfällen med Öppet hus för allmänheten att föra dialog med oss. Självklart har vi ändå haft fokus på tillgänglighetsaspekterna av webben – det är ju i botten tillgänglighetsfrågor som arbetet med en ny webbplats är sprunget ur.

Naturligtvis har vi även fört dialog med våra egna verksamheter inom kommunen och bland annat ordnat workshops och idéstuga. De synpunkter som framkom under dialogerna har varit mycket betydelsefulla och har kunnat vägleda oss i arbetet med att utforma den nya webben på ett så bra sätt som möjligt.

Producerad av kommunikationsavdelningen

En långdragen pandemi, ett gäng föräldraledigheter och andra prioriterade arbetsuppgifter har förlängt utvecklingstiden något då webbplatsen till största del är producerad 'in house' av kommunikationsavdelningen i Lilla Edets kommun.

- Det blir en produkt vi har full kontroll över och som vi kan vara stolta över – helt i linje med kommunens vision och hur vi ska jobba för att uppnå den – nytänkande, medskapande och hållbart, säger Ellinor Östlund, kommunikationschef.

Uppdaterade länkar

Många av våra tidigare länkar kan sluta att fungera. Vi har försökt ta höjd så långt det går men allt gammalt kommer inte pekas om. Tänk också på att du kan behöva uppdatera dina sparade länkar och bokmärken med nya. Vi har dubbelpublicerat både nyheter och evenemang under en tid så det är inte tomt i arkiven - men länkarna dit är uppdaterade också!

Hör av dig om du har synpunkter på webbplatsen

Kommunens webbplats utvecklas hela tiden. Vi hoppas ni kommer uppskatta vår nya webbplats och tveka inte på att höra av dig om du har några synpunkter, klagomål eller hittar felaktigheter!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Kommun och politik

Kontakt

Senaste nyheterna  • Företagsbesök hos Polsk Tupp

    Anna Kasprowicz tog emot FöretagsCentrum och kommunalråd under ett företagsbesök i sin butik Polsk Tupp inne i Lilla Gallerian i Lilla Edet ...
  • Illustrationen visar tre personer som stöttas till att utvecklas steg för steg.
  • Två män tappar upp och bär vattentankar från en sjö