OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Sök till yrkesutbildningar inom Göteborgsregionen med start i oktober

Grafik för GR-vux med texten "ansök nu"

GRvux erbjuder möjlighet att läsa en yrkesutbildning på gymnasial nivå inom Göteborgsregionen. Utbildningarna riktar sig till dig som har behov av att byta yrkesbana, saknar gymnasieutbildning eller vill komplettera din yrkesutbildning. 

Utbildningarna tas fram i samverkan med arbetsgivarna i Göteborgsregionen. Därför motsvarar utbildningarna arbetsmarknadens krav och ger de kompetenser som efterfrågas. Utbildningarna är avgiftsfria och det finns möjlighet att söka studiemedel hos CSN. Litteratur bekostar den studerande själv.

Ansök senast 30 augusti

Ansökningsperioden för utbildningar som startar i oktober 2022 är mellan 10-30 augusti. Gör din ansökan på www.GRvux.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svarskrav

GRvux har infört svarskrav. Du som sökt kommer att få ett meddelande per mail och/eller sms om du blir erbjuden en plats eller en reservplats på någon av de utbildningar du har ansökt till. Du kan få svarskrav på flera utbildningar och du måste tacka ja eller nej till varje enskilt svarskrav du får. Reserv innebär att du står i kö och antas i mån av plats.

Du kan endast tacka ja eller nej en gång och du kan inte ångra ditt svar. Tänk därför igenom ditt svar innan du lämnar besked. Om du inte svarar i tid eller inte svarar alls kommer din erbjudna plats eller reservplats att gå till en annan sökande.

Höjd åldersgräns för studielån

Riksdagen har infört höjd åldersgräns för studielån - från 56 till 60 års ålder.

Läs mer på CSNs webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studievägledning, vuxenutbildning

Prata gärna med studie- och yrkesvägledaren på vuxenutbildningen för tips och råd om vilka utbildningar du skulle kunna ansöka till eller för att lägga upp en individuell studieplan utifrån dina behov och önskemål - oavsett om det gäller GRvux-utbildningar eller andra utbildningar.

Läs mer om studie- och yrkesvägledning och hitta kontaktuppgifter.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt