OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Strömsskolans årskurs 4-6 deltog i Klassjoggen i Trollhättan

Elever bakifrån vid start, de håller upp händerna i luften.

Onsdag 7 september åkte Strömsskolans årskurs 4-6 med buss upp till Trollhättan för att delta i Klassjoggen. Det var riktig folkfeststämning med 8 000 deltagare och elever från Strömsskolan vann dessutom i två av sina respektive årskurser – grattis till Lucas Ljung och Leo Ljung.

I år var första gången som en skola i Lilla Edets kommun deltog.

— När vi fick frågan om att vara med, så svarade vi ja direkt. Alla var pepp och det är roligt att vara den första skolan som är med i Klassjoggen från kommunen. Vi hoppas att detta kan bli en ny tradition att haka på, berättar Maria Georgiou Ekberg, lärare i årskurs 1-6, Strömsskolan.

Feststämning och 8 000 deltagare

Totalt med de andra skolorna i Trollhättan med omnejd, var det ungefär 8 000 elever på plats i solskenet vid Drottningtorget i Trollhättan, där start- och målgång var. Där rådde feststämning med musik, gemensam uppvärmning årskursvis och funktionärer som delade ut vatten, frukt och mellanmål.

Loppet var på 2,4 kilometer och gick över klaffbron, vidare mot Spikön, över tågbron och till sist tillbaka mot torget på gågatan. Längs vägen stod många anhöriga och hejade på, såklart var föräldrar och syskon inbjudna att komma och titta på loppet.

Eleverna fick själva bestämma sin nivå, om de ville springa fort, jogga, lunka eller gå, men många valde förstås att springa.

— Det är kul, det är folkfeststämning när det är så stora arrangemang. Eleverna såg fram emot att åka hit idag, säger Emmy Johannesen, lärare i årskurs 1-6, Strömsskolan.

På bild: Ellie Andersson, Christopher Kinyua och Elina Wingård.

Elina Wingård, Christopher Kinyua och Ellie Andersson var några av eleverna i klass 5 som sprang loppet. De tyckte det var roligt, men också lite pirrigt eftersom det var det första stora loppet de alla sprang. Alla tre håller på med idrott i vanliga fall, Elina och Christopher spelar fotboll och Ellie sysslar med ridning.

Lucas Ljung och Leo Ljung från Strömsskolan vann i sina årskurser

Extra roligt blev det att vinnarna i både årskurs 4 och 5 kom från Strömsskolan. Leo Ljung vann Klassjoggen i årskurs 4 och Lucas Ljung vann i årskurs 5. Dessutom är de bröder. Stort grattis till er!

Från vänster: Lucas Ljung, Ellie Andersson, Christopher Kinyua och Leo Ljung.

Från vänster: Lucas Ljung, Elina Wingård, Christopher Kinyua och Leo Ljung. Lucas och Leo, som också är bröder, vann skoljoggen i sina respektive årskurser, Lucas i åk. 5 och Leo i åk. 4. Grattis till dem och heja alla elever som deltog! Det var en förmiddag med härlig stämning!

Elisabeth Linderoth, kommunchef i Lilla Edet på torget.

Elisabeth Linderoth, kommunchef i Lilla Edet, var på plats och deltog.

Arrangerades som en del av Generation Pep

Kommunen är med i ett pilotprojekt inom Generation Pep där nya verktyg ska utformas för att skapa vägledning och stöd för Sveriges 290 kommuner, med fokus på fysisk aktivitet och matvanor för unga. Inom ramen för pilotprojektet passade Klassjoggen bra in och därför kunde projektpengar användas för att bekosta bussresa, T-shirtar, vattenflaskor och frukt till eleverna.

Läs mer om Generation Pep på deras webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Artikeln är skriven med hjälp av Stefania-Alina Radu och Maryam Ibrahimi, praoelever från Fuxernaskolan åk. 9.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt