OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Sök yrkesutbildningar inom Göteborgsregionen

Grafik för GRvux

GRvux erbjuder möjlighet att läsa en yrkesutbildning på gymnasial nivå inom Göteborgsregionen. Utbildningarna riktar sig till dig som har behov av att byta yrkesbana, saknar gymnasieutbildning eller vill komplettera din yrkesutbildning.

Utbildningarna tas fram i samverkan med arbetsgivarna i Göteborgsregionen. Därför motsvarar utbildningarna arbetsmarknadens krav och ger de kompetenser som efterfrågas. Utbildningarna är avgiftsfria och det finns möjlighet att söka studiemedel hos CSN. Litteratur bekostar den studerande själv.

Ansök senast 25 oktober

Ansökningsperioden för utbildningar som startar i januari 2023 är mellan 28 september - 25 oktober. Gör din ansökan på GRvux webbplats.

Svarskrav

GRvux har infört svarskrav i antagningsprocessen. Om du blir erbjuden en plats eller en reservplats på någon av de utbildningar du har ansökt till ska du tacka ja eller nej till erbjudandet om plats. Du kan få ett svarskrav på fler utbildningar än en och du måste tacka ja eller nej till varje enskilt svarskrav du får.

Du kan endast tacka ja eller nej en gång och du kan inte ångra ditt svar. Tänk därför igenom ditt svar innan du lämnar besked. Om du inte svarar i tid eller inte svarar alls kommer din erbjudna plats eller reservplats att gå till en annan sökande.

Höjd åldersgräns för studielån

Riksdagen har infört höjd åldersgräns för studielån - från 56 till 60 års ålder. Det nya lånet införs för studerande som tar lån från 2022.

Studievägledning, vuxenutbildning

Prata gärna med studie- och yrkesvägledaren på vuxenutbildningen för tips och råd om vilka utbildningar du skulle kunna ansöka till eller för att lägga upp en individuell studieplan utifrån dina behov och önskemål - oavsett om det gäller GRvux-utbildningar eller andra utbildningar.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En ordförande klubba ligger framför en vit bakgrund. Logotypen för Lilla Edets kommun syns i övre högra hörnet
  • Översiktsvy som visar byggnader, buskar och vatten.
  • Midsommarstång mot blå himmel