OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Företagsbesök hos Ellbo åkeri AB

Julia Färjhage, Robert Johansson och Maria Olsson sitter vid ett dukat fikabord och ler i kameran.

Kommunalråd Julia Färjhage (till vänster i bild) besökte Robert Johansson och Maria Olsson på Ellbo åkeri AB.

I dag måndag 3 oktober inleds Näringslivsveckan, en vecka då vi sätter ljus på kommunens företagare och vårt företagsklimat. Som en del av veckan uppmärksammar vi därför företag som nyligen tagit emot företagsbesök av kommunalråd och FöretagsCentrum. Här får du möta Ellbo Åkeri AB.

Kommunalråd Julia Färjhage och FöretagsCentrum uppvaktade Ellbo Åkeri som firar 20 år som aktiebolag.

Företaget startades 1974 och drivs idag av Robert Johansson och Maria Olsson. Under besöket berättade de mer om sitt engagemang i Fair Transport som är transportnäringens hållbarhetscertifiering av godstransporter på väg, om branschens villkor, svårigheten att hitta personal med rätt kompetens, generationsväxling, fordonsinköp, skredrisk, verksamhetsmark och mycket annat.

Tre snabba frågor till Robert Johansson och Maria Olsson

Vad har ni på gång just nu?

Det finns alltid många olika processer igång och hållbarhet är den stora frågan även i vår bransch. Det är spännande att följa utvecklingen och de förslag som finns inom vägtransporter. Vi har god hjälp av branschens egen hållbarhetscertifiering, Fair Transport.

Just nu gör vi en liten utökning av vår entreprenadsida och vi analyserar vårt behov av ytterligare digitalisering av våra olika processer.

Hur ser du på framtiden för ditt företag i Lilla Edet?

Vi hoppas kunna fortsätta utvecklas här i Lilla Edet eftersom det är viktigt för oss att få verka på hemmaplan. Men vi är trångbodda och behöver därför söka efter större utrymme för vår verksamhet och hoppas kunna lösa det i kommunen.

Vad har du för motto?

Vårt motto är att hålla ”hög service och kvalité, med bästa möjliga säkerhet och stor arbetsglädje”. Det är värderingar som vi försöker leda verksamheten med.

Företagsbesök under Näringslivsveckan

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Under hela veckan uppmärksammar vi företag som FöretagsCentrum och politiker nyligen besökt eller haft digitala möten med.

Vill ditt företag också ta emot företagsbesök?

Läs mer och kontakta FöretagsCentrum!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt