OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Byggfrukost för bygg- och hantverksföretag

Sex personer sitter vid ett bord och äter stekfrukost. Två ler in i kameran.

Under Näringslivsveckan bjöd FöretagsCentrum och Edethus tillsammans med nya restaurant CC Top Lilla Edet Bryggeri in till en Byggfrukost under tisdagsmorgonen. Inbjudna var bygg- och hantverksföretag och andra branscher som också kunde ha nytta av information av vad som planeras framåt i byggväg i kommunen.

Under frukosten berättade Edethus VD Sanny Mattelin och kommunchef Elisabeth Linderoth om vilka stora byggnationer som kommunen planerar inom de närmaste tio åren, som exempelvis ny brandstation i Lilla Edet, idrottshall vid Fuxernaskolan och nya förskolor, en ny skola i Lödöse och utbyggnad av Strömsskolan och Ryrsjöskolan. Prognosen är att kommunens invånarantal kommer att öka med cirka 1 500 invånare och nå 16 000 kommuninvånare år 2030. Då behöver kommunen utvecklas och byggas ut med både bostäder och offentliga och kommersiella lokaler för att vara en attraktiv kommun att bo, leva och verka i. Det innebär så klart också många möjligheter och arbetstillfällen för kommunens företag. Edethus planerar till exempel att bygga både lägenheter inne i Lilla Edet och radhus vid Smörkullen. Ett stort centrumutvecklingsprojekt är också i startgroparna där man kommer genomlysa möjligheterna kring både kommersiella och offentliga lokaler och bostäder i centrala Lilla Edet.

Ett annat stort projekt framåt är också Lödöse varv, där detaljplaneringen startar nästa år. Där är ambitionen att längre fram kunna bygga upp till 400 lägenheter indelat i olika etapper. Och förutom de projekt som planeras framåt så är det kontinuerligt underhåll av befintliga lokaler som behöver göras som byten av tak, fönster, stommar, ytskikt och annat.

Elisabeth Linderoth och Sanny Mattelin står och talar framför ett bildspel.

Elisabeth Linderoth, kommunchef, och Sanny Mattelin, VD Edethus, berättade om byggplaner och visioner för kommunen i framtiden. I bakgrunden ser vi Kajsa Jernqvist, näringslivsutvecklare Lilla Edets kommun.

Energirådgivningen på plats

Kommunens kommunala energi- och klimatrådgivare Petter Bergman var med under frukosten och berättade om vilka tjänster han erbjuder både privatpersoner och företag. Energirådgivning har blivit mer i ropet än någonsin och Petter får många frågor kring solceller och hur man kan tänka kring laddning av elbilar. Många företag har frågor kring inomhusklimat och energibesparing kopplat till det.

— Jag vill slå ett slag för Energilyftet och Husguiden på Energimyndighetens webbplats – de kan vara väldigt användbara för er företagare som söker tips eller för den som vill uppdatera sig i ämnet.

Läs mer om kommunal energi- och klimatrådgivning på kommunens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Upphandlingsenheten berättade om sin verksamhet

Upphandlingsenheten fanns på plats med Nina Glennvall och Linn Sjögren som berättade om hur kommunal upphandling fungerar och hur man som företagare kan lämna in anbud och få avtal hos kommunen.

— Upphandling kan upplevas som krångligt, men vi har en e-tjänst ”boka tid med en upphandlare”, där du anmäler dig till ett möte med oss. Då kan vi tillsammans gå igenom vilka möjligheter det finns för ert företag att leverera tjänster eller varor till kommunen och hur det i så fall fungerar att få avtal hos oss, berättar Nina Glennvall.

Boka en tid med upphandlare här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om hur upphandling fungerar på kommunens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stendahls Bil visade upp elbil av transportmodell

Stendahls Bil var också på plats och Kevin Fredriksson visade en ny elbil i transportmodell, Renault Kangoo, utanför restaurangen.

Läs mer om Stendahls Bil på deras webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Två män står vid en bil och samtalar.

Restaurant CC Top Lilla Edet Bryggeri fixade frukosten

Det fanns så klart också möjlighet att kunna möta och nätverka med andra bygg- och hantverksföretag. Restaurant CC Top Lilla Edet Bryggeri lagade en härlig stekfrukost, Anette Pålsson berättade om restaurangens och bryggeriets verksamhet och passade på att visa upp lokalen. Restaurangen erbjuder frukost- och lunchservering, catering, julbord, ölprovning med biljard och afterwork. Själva bryggeriet ligger på Lödöse varv.

Läs mer om Restaurant CC Top Lilla Edet Bryggeri på deras webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anette Pålsson och Christer Bäckman står vid ett restaurangbord.

Christer Bäckman och Anette Pålsson på restaurant CC Top Lilla Edet Bryggeri stod för frukosten.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Foto av en manshand som sitter vid en laptop. Animationer med symboler överlappar. 

  • Nyhetsbrevet Näringsliv, juni

    Ta del av nyhetsbrev Näringsliv för juni! Denna gång kan du läsa om att Lilla Edets kommun nått bästa resultat hittills i Svenskt Näringsliv...
  • Midsommarstång mot blå himmel
  • Översiktsvy som visar byggnader, buskar och vatten.