OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Invigning och öppet hus på Mini-Maria

Bilden visar Maria Lundh, enhetschef öppenvården, och Pernilla Sundemar, verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen, som knyter en rosett av invigningsband.

Maria Lundh, enhetschef öppenvården, och Pernilla Sundemar, verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen, knöt samman invigningsbanden.

Igår 13 oktober hölls den officiella invigningen av Mini-Maria under förmiddagen och på eftermiddagen bjöd den nya mottagningen in allmänheten till öppet hus.

Mini-Maria är en öppenvårdsmottagning för ungdomar mellan 13 och 21 år med frågor eller problematik rörande alkohol, droger eller spel om pengar. Mottagningen vänder sig även till de ungas anhöriga samt till professionella som kommer i kontakt med målgruppen.

Mini-Marias mottagning i Lilla Edet öppnade 7 september i år och torsdag 13 oktober hölls den officiella invigningen där både politiker och tjänstepersoner deltog. Pernilla Sundemar, verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen, invigningstalade. Tillsammans med öppenvårdens enhetschef Maria Lundh knöt Pernilla Sundemar samman invigningsbanden som symboliskt fick representera kommunen och Västra Götalandsregionen.

– Det känns fantastiskt bra att få inviga Mini-Maria i Lilla Edet. Vi kan nu arbeta förebyggande med tidiga insatser och erbjuda stöd för ungdomar och unga vuxna och på så sätt motverka alkohol-, drog- och spelberoende tillsammans med Västra Götalandsregionen, säger Maria Lundh, enhetschef öppenvården, Lilla Edets kommun.

Öppet hus för allmänheten

På eftermiddagen bjöds allmänheten in till ett öppet hus i Mini-Marias mottagning i LEVA-huset på Göteborgsvägen.

Besökarna fick en rundvandring i mottagningens lokaler och fick möta personalen som berättade om Mini-Marias verksamhet och om hur de kan hjälpa till. Det bjöds också på kaffe och tårta.

Mer om Mini-Maria

Mini-Maria är ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen och nio kommuner i västra hälso- och sjukvårdsnämndens geografiska område: Mölndal, Härryda, Kungälv, Stenungssund, Ale, Lilla Edet, Partille, Lerum och Alingsås. Mottagningar finns i alla nio kommuner.

Läs mer om Mini-Maria på Västra Götalandsregionens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Omsorg och hjälp

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt