OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Glimtar från Fuxernaskolan åk 7-9 - fredagsteman

Elev i brandmansutrustning

Under fredagen med temat yrken fick eleverna besök av brandmän och polis. Utrustningen brandmännen bar var väldigt tung, tyckte eleverna.

Till elevernas och personalens stora glädje anordnas varje fredag ett tema på Fuxernaskolan. Temat innebär att elever och personal har möjlighet att spexa till vardagen lite extra genom att klä ut sig i den mån som önskas efter ett specifikt bestämt tema.

I uppehållsrummet på Fuxernaskolan har elever kunnat vara med och önska vilka teman som ska finnas med under höstens alla fredagar.

— Det som är så roligt med att vi har fredagsteman är att det gör att skolvardagen blir lite roligare. Det är kul att se hur folk väljer att klä ut sig och det är alltid några som bjuder på sig själva, förklarar Alva som går i åttondeklass på Fuxernaskolan.

De fredagsteman som har hunnit avverkas under höstterminen är slips-fredag, pyjamasparty, glitter & glamour, halloween, hatt-tema och yrken. Fredagstemana är populära och uppskattade bland både elever och personal på skolan. Det finns de som klär ut sig från topp till tå, de som vill klä ut sig till viss del och de som väljer att inte klä ut sig.

— När det var Halloween-tema valde jag och några kompisar att ha smink och vita linser för att vara utklädda lite grann. Det är fler och fler som klär ut sig nu, vilket är väldigt roligt, berättar Alva vidare.

Polis och brandmän presenterade sina yrken

Under vecka 46 när det var dags för temat yrken var också en polisman och brandmän på plats för att svara på frågor och inspirera för framtiden om sina respektive yrken. Det var uppskattat bland eleverna och många ställde frågor om utbildningar, framtidsplaner och utrustningen. En del elever vågade sig på att prova brandmansutrustningen, som var mycket tyngre än de kunnat ana. Ett väldigt lyckat fredagstema! Men det tema som varit extra populärt bland ungdomarna under höstterminen är solklart pyjamaspartyt.

— Det temat som hittills varit roligast är pyjamas-temat, det känns som att många gillade det för man kunde gå rätt upp ur sängen, typ… Det är gött att gå med pyjamas i skolan, avslutar Alva.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt