OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Företagsbesök: Nylands Hälsohus och Sinnlig Framtid

Från vänster: Kommunalråd Julia Färjhage, Anna Hammarström, Maria Douglasson och kommunalråd Mona Burås Dieng. De står på trappan utanför ingången till Nylands Hälsohus.

Från vänster: Kommunalråd Julia Färjhage, Anna Hammarström, Maria Douglasson och kommunalråd Mona Burås Dieng

En vintrig och solig dag i december besökte representanter för Företagscentrum och Lilla Edets kommun Nylands Hälsohus i Lödöse. Där bedriver Anna Hammarström och Maria Douglasson verksamheter med friskvård i ett helhetskoncept för både kropp och själ.

Inne på Nylands Hälsohus har Anna och Maria skapat en välkomnande, varm miljö med ljuvliga dofter från tvålar, rökelser och nybryggt kaffe.

Nylands Hälsohus

Anna Hammarström som äger och driver Nylands Hälsohus har haft gården i 15 år och erbjuder här helhetsbehandlingar för att hjälpa din kropp att läka, bland annat i form av stresshantering och avslappning. Behandlingarna sker utifrån dig och dina behov, där du befinner dig just nu. Hela du blir mött, inte bara symptomen.

Anna har tidigare arbetat inom modebranschen under 17 år. Det var ett högpresterande yrke med mycket stress och efter att ha ändrat yrkesbana och gjort en helomvändning i sitt yrkesval, där lugn och harmoni nu i stället råder, är det bästa val hon gjort. När Anna bytte yrkesbana utbildade hon sig först till hästterapeut och lärde sig också där att lita på sin intuition och visste på känn var hästen hade ont och kunde på så sätt hjälpa hästen med sin smärta. Det var som en uppenbarelse och en känsla av att hitta hem till sig själv, säger Anna.

De utbildningar hon ville fortsätta med fanns bara med inriktning på människor och ingen specifik på djurens lära och på så sätt gick Anna vidare in på hur man kan hjälpa människor och inte bara djur. Att lära sig lyfta en känsla ur en muskel var en aha-upplevelse och det finns en stark koppling mellan djur och människa på hur vi fungerar och att vi är till för varandra – att hjälpa varandra. Anna ordnar också meditationscirklar, utbildningar till exempel inom att fördjupa kontakten med sitt djur och man kan även hyra vedeldad bastu, spa med mera.

Läs mer om Nylands Hälsohus på företagets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sinnlig Framtid

Företaget Sinnlig Framtid ägs och drivs av Maria Douglasson, utbildad friskvårdsterapeut, som arbetar som healer och friskvårdsterapeut. Maria hyr in sig i ett rum av Anna som äger och driver Nylands Hälsohus. Maria och Anna är både kollegor och även vänner sedan många år. Maria har en lång erfarenhet av sitt yrke och arbetar med helhetsbehandlingar där kroppen får känna av vad den behöver med hjälp med av vad universums energier vill förmedla – det kan vara att arbeta med stress, bekymmer samt/eller en obalans i kroppen. Maria betonar också vikten av att arbeta med den friska sidan av kropp och själ för att förebygga stress- och orosrelaterade sjukdomar.

– Vi har för få tillfällen i livet där vi kan få vara i en kravlös miljö som vi behöver för att må bra. Vi behöver också kärleksfulla möten att utvecklas i, säger Maria.

Läs mer om Sinnlig Framtid på företagets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om företagsbesök

För att förstå företagares villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag.

Vill ditt företag också ta emot företagsbesök? Läs mer och kontakta FöretagsCentrum!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Ukrainas flagga
  • Ukrainas flagga

  • Är du från Ukraina?

    Från och med 1 juli 2024 gäller nya regler gällande rätten att få svenskt personnummer. Vill du veta vad det innebär för dig som bor i Lilla...
  • En kille och tjej i halvbild utomhus.