OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Haka på ”Upp och hoppa” – vi är en Generation pep-kommun!

Ung tjej i röd klänning hoppar högt.

Som Generation pep-kommun deltar Lilla Edet i ”Upp och hoppa”. Var med och hoppa jumping jacks med oss tisdag 31 januari!

I år uppmanar Generation pep hela Sverige att hoppa för alla barns rätt till en god hälsa. Målet är att tillsammans skapa hopp för alla barn i Sverige, det vill säga två miljoner hopp för två miljoner barn. Du hakar väl på? Delta i kampanjen genom att:

  • Filma när du hoppar jumping jacks, step jacks eller arm jacks
  • Dela din film i sociala medier med #uppochhoppa2023
  • Uppmana vänner, kollegor och familj att också delta i kampanjen!

Lilla Edet - en Generation pep-kommun

Tillsammans med fem andra kommuner blev Lilla Edet 2022 utvald att delta som pilotkommun när ett nytt verktyg ska utformas för att skapa vägledning och stöd för Sveriges 290 kommuner, med fokus på fysisk aktivitet och matvanor.

Genom initiativet “Upp och hoppa” engagerar Generation Pep alla samarbetspartners och flera skolor som är anslutna till Pep Skola i en manifestationsdag tisdag 31 januari för alla barn och ungas rätt till ett hälsosamt liv. Stillasittande är ett globalt problem och vi i Sverige är inget undantag. Med kampanjen ”Upp och hoppa”, uppmanar Generation pep hela Sverige till mer fysisk aktivitet i vardagen och vill inspirera till mer rörelseglädje.

Generellt för mycket stillasittande

I Sverige sitter vi i genomsnitt nio timmar om dagen. För mycket stillasittande leder till en rad negativa hälsoeffekter. Man blir tröttare, mindre effektiv och risken ökar för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och vissa cancerformer. Stillasittande förkortar livet, men om man bryter stillasittandet bryter man också många av de negativa effekterna.

Om Generation pep

Generation Pep startades på initiativ av kronprinsessparet och har som vision att alla barn och unga i Sverige ska ha viljan och möjligheten att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Sedan 2016 har organisationen arbetat för att engagera hela samhället kring hälsofrågor för barn och unga.

Läs mer om Generation Pep på deras webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • GRvux logotype
  • Närbild på en sommaräng i solljus med lila blommor

  • Öppettider kring påsk

    Under påskhelgen har vissa av kommunens verksamheter andra öppettider än vanligt. Vi önskar dig en trevlig påsk!
  • Äggjakt, animerade kaniner med färgglada ägg.

  • Äggjakt på skärtorsdag

    Skärtorsdag 28 mars kl. 12.00 börjar äggjakten i Lilla Edets centrum, Ström och Lödöse. Du är väl med och letar?