OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Lilla Edets kommun flaggar för Ukraina

Bilden föreställer Ukrainas flagga

Den 24 februari flaggar Lilla Edets kommun med ukrainsk flagg vid kommunhuset och Kulturhuset Eden för att visa solidaritet med landets invånare.

För ett år sedan, den 24 februari 2022, invaderade Ryssland Ukraina. På årsdagen av invasionen flaggar Lilla Edets kommun med ukrainsk flagga, sida vid sida med den svenska flaggan, detta för att visa vårt stöd för det ukrainska folket. Just nu bor 25 ukrainska flyktingar, varav åtta är barn i åldern 1–17 år, i Lilla Edets kommun enligt massflyktsdirektivet.

- Rysslands invasion av Ukraina är en attack på demokratin. I dessa oroliga tider är det viktigt att vi tillsammans står upp för demokratin och stöttar Ukrainas befolkningen i deras kamp, säger Julia Färjhage, kommunstyrelsens ordförande.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Kommun och politik

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt