OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Digitala nycklar till idrottshallarna införs 1 mars

Bild visar två personer spela badminton i inomhushall.

Lilla Edets kommun inför digitala nycklar, som ett steg framåt i strävan att öka tillgängligheten till kommunens idrottshallar. Samtidigt införs också möjligheten för privatpersoner att betala hyran av idrottshallen med Swish. Dessa förändringar gäller från och med onsdag 1 mars 2023.

I linje med Lilla Edets kommuns digitaliseringsstrategi fortsätter arbetet med att införa digitala lösningar för att erbjuda dig som kommuninvånare en förbättrad service.

– Med hjälp av digitala nycklar och lås slipper den som bokat en hall oroa sig för att tappa bort nycklar, passerkort eller glömma att låsa dörren efter sin aktivitet. Dessutom ökar det säkerheten, eftersom nycklarna endast går att använda av tilldelade personer som bokat idrottshallen, säger Carolina Allvin Bromar, föreningssamordnare i Lilla Edets kommun.

Det digitala låssystemet låser du upp genom en app som du laddar ner till din mobiltelefon.

1 mars införs också BankID och FrejaID vid inloggning i systemet för bokning av lokal. Även det bidrar till en förbättrad säkerhet.

– Genom möjligheten att kunna betala med Swish blir det smidigt för dig som kommuninvånare att snabbt och enkelt boka en idrottshall. Kortbetalning kommer även fortsättningsvis att finnas som ett betalningsalternativ, konstaterar Carolina Allvin Bromar.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Uppleva och göra

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt