OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Karin Hallhagen Bagby, sektorchef sektor bildning, nu på plats

Porträttbild på Karin Hallhagen Bagby

1 mars började Karin Hallhagen Bagby att arbeta hos oss som sektorchef på sektor bildning. Närmast kommer Karin från en anställning som avdelningschef grundskola i Skövde kommun, en stor verksamhet med 20 grundskolor och grundsärskolor.

— När jag läste annonsen att Lilla Edets kommun sökte sektorchef på sektor bildning kände jag direkt att det här var något för mig, här kan jag verkligen bidra till verksamheten. Jag bor i Västerlanda och mina barn har gått i skolan här i kommunen, så det känns bra att nu kunna bidra med något gott tillbaka, säger Karin Hallhagen Bagby.

Framöver kommer Karin tillsammans med grundskoleverksamheten att arbeta med de utvecklingsbehov som finns utifrån att elevantalet i kommunens skolor kommer att öka kommande år framöver. Karin kommer även att arbeta vidare med uppgifter som rör att förbättra skolresultaten samt med det systematiska kvalitetsarbetet i skolan, förskolan och inom kulturområdet.

— Det finns en plan kring hur skolan ska skapa fler elevplatser, där behöver jag ta vid arbetet och fortsätta. Jag ser en utvecklingspotential i arbetet kopplat kring det systematiska kvalitetsarbetet inom sektorn och jag tror på att arbeta med förbättringar och inte nödvändigtvis alltid med förändringar, berättar Karin Hallhagen Bagby.

Lyhördhet, tillit och kreativitet viktigt

Karins syn på ledarskap är att en bra ledare låter medarbetare växa och utvecklas tillsammans med organisationen. En bra ledare är lyhörd och visar samtidigt riktningen framåt. För att lyckas behöver vi ha en kreativitet i det vi gör.

— Jag tycker om att leda i dialog med medarbetarna. Tillit är också viktigt, både till processer och till varandra. En ledare ska också bära organisationens värderingar - det är jätteviktigt för mig.

Bildningsnämndens ordförande nöjd med rekryteringen

Anna Chorell, ordförande i bildningsnämnden är mycket nöjd med att Karin Hallhagen Bagby nu är på plats.

– Karin har en gedigen erfarenhet från skolvärlden och att leda stora skolorganisationer. Att få in hennes kunskap skapar verkligen ett mervärde för Lilla Edets kommun och bildningsnämnden. Jag ser fram emot att tillsammans med Karin ta oss an de utmaningar skolan står inför, säger Anna Chorell, ordförande i bildningsnämnden.

Vi hälsar Karin varmt välkommen till Lilla Edets kommun!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt