OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Företagsbesök Fortinova

Bild på personer i Teams-möte

Till vänster nere i bild, Fortinovas Richard Jande och Ann Marie Derengowski, nere till höger kommunalråd Julia Färjhage. Uppe till vänster kommunalråd Frej Dristig, uppe till höger kommunchef Elisabeth Linderoth.

Fortinova förvaltar lägenheter från Falkenberg upp till Uddevalla med huvudkontor i Varberg. Fortinova har ett förvaltningskontor inne i Lilla Edet och ett mindre kontor i Lödöse.

Företagets senaste förvärv lokalt i vår kommun är ICA Boströms-huset, som Fortinova tillträdde 1 februari i år. För Fortinovas del betydde förvärvet av huset att det bidrog till en balanserad mix mellan kommersiella fastigheter och privata bostäder i ett centralt läge i deras fastighetsbestånd.

Största privata hyresvärden i kommunen

Fortinova är Lilla Edets kommuns största privata hyresvärd. Företaget vill fortsätta att växa i vår kommun, där de haft en bra utveckling och deras hyresgäster uttrycker att de känner sig trygga och nöjda med sitt boende. På Klosteräng i Lödöse är det till exempel mycket på gång! Där pågår nu installation av bergvärme, byggnation av en ny lekplats och arbete för att förbättra belysningen.

— Oavsett om projekten är stora eller små är det viktigt med en bra samverkan med kommunen, säger Ann Marie Derengowski, Fortinova.

De lägenheter som är mest efterfrågade i dagsläget är treor. Det finns en brist på större lägenheter i Lilla Edet, liksom i övriga landet. De som flyttar in i Fortinovas lägenheter är främst personer som redan bor i kommunen, men även nya kommuninvånare, främst från Göteborgsområdet.

Fortinova delaktiga i centrumutvecklingen

Just nu pågår också ett projekt med centrumutveckling i Lilla Edet, där bland annat fastighetsägare är en viktig spelare i arbetsgruppen. Fastighetsägare kommer att snygga upp på parkeringar, byta fasadbelysningar och en hel del annat. Nästa steg för Fortinova är att vara med och utveckla Lilla Edet.

— Vi vill förvärva både befintliga fastigheter och mark för att bygga nya fastigheter för både bostäder och kommersiellt bruk, berättar Richard Jande, Fortinova.

Nya lösningar för att möta utmaningarna

Både elpriser och inflation har naturligtvis påverkat företaget. För att klara de tuffa utmaningarna som råder nu skulle de egentligen behöva höja hyrorna med 10 procent för kommersiell verksamhet och 20 procent för hyresgäster, men så drastiska höjningar är varken aktuella eller realistiska menar Richard Jande.

— Vi funderar i stället på lösningar som att installera el-mätare som mäter respektive lägenhets individuella förbrukning och även så småningom kunna mäta vattenförbrukningen individuellt.

Läs mer om Fortinova på deras webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En del av Näringslivsveckan

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Under hela näringslivsveckan kommer vi att uppmärksamma företag som Företagscentrum och kommunalråd besökt. Vill ditt företag också ta emot företagsbesök? Läs mer och anmäl ert intresse!

Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 17-21 april. Läs mer om Näringslivsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Ukrainas flagga
  • Ukrainas flagga

  • Är du från Ukraina?

    Från och med 1 juli 2024 gäller nya regler gällande rätten att få svenskt personnummer. Vill du veta vad det innebär för dig som bor i Lilla...
  • En kille och tjej i halvbild utomhus.