OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Premiär för Edet Strög!

I torsdags var det premiär för Edet Strög! Precis när solen tittade fram rullade bilarna in på parkeringen i centrala Lilla Edet och välkomnades av besökare, polis, kommunanställda, media och arrangörer.

Föreningsutvecklare Fredrik Hermansson talar

— Succé rakt igenom! Det känns fantastiskt att ha fått till en sådan här bra träff för ungdomarna. Tack vare ungdomscoacherna på Kosmos och våra samarbetspartners kunde vi göra detta tillsammans och eventet verkar varit uppskattats av många, säger Fredrik Hermansson, en av initiativtagarna till EPA-träffen.

— Syftet med träffen har hela tiden varit att hitta en bra plattform att bygga på när vi under året vill föra dialog om en trafiksäker EPA-kultur i kommunen som är en del i Medborgarlöftet för 2023–2024, berättar Fredrik vidare.

Ungdomar i en a-traktor

Här ser vi Ida och Rasmus i Idas A-traktor, en Volvo V70 som också vann årets bil.

— Det var min pappa som ville att jag skulle ha en, han är väldigt motorintresserad. Och det har jag också blivit nu. Det är kul att greja och jag träffar också massa nya vänner. Det är väldigt roligt att vi får visa upp bilarna och träffas så här tillsammans med andra, säger Ida.

Ungdomar utanför en a-traktor

Valentin, Tindra och Valentins Volvo S70

Vi får också en pratstund med Valentin och Tindra. Det är Valentins A-traktor, Volvo S70 som han haft i ett år. På frågan varför han valt att ha A-traktor, svarar han:

— Det är smidigt att ta sig dit man vill. Det är frihet helt enkelt. Det också kul att en sådan här träff fixas. Det är särskilt kul att polisen är här och att vi får tillfälle att samtala med dem, säger Valentin.

Ungdom i a-traktor

Dagen till ära har Valentin låtit stripa upp Tindras passagerarplats med texten ”Tindras plats”.

— Det är Valentin som kör men jag har fullt ansvar för musiken, berättar Tindra.

Ungdomar utanför en a-traktor

Elmer och Odin, lutandes mot Odins Volvo 960 som han fixat själv.

— Det är väldigt kul att greja med bilar. Jag köpte bilen i Lund och har gjort om den till en A-traktor själv. Det innebär bland annat att jag tagit bort möjligheten att sitta i baksätet och spärrat den så att den bara kan gå i 30 km/timmen, berättar Odin.

Ungdomscoacherna tillsammans med några ungdomar

— Det är verkligen roligt att träffa ungdomarna så här. Att de får visar upp och berättar om deras bilar. Att deras EPA-kultur uppmärksammas på det här viset och att vi får inblick i deras fritid. Och snart väntar åktur för mig! Och jag ska även få välja låt, säger Karin Andersson från Ungdomsmottagningen och som även medverkar i Ungdomssamverkansgruppen.

Ungdomscoacherna Johanna och Moa

Johanna och Moa, ungdomscoacher på Kosmos hade arrangerat så att ungdomarna kunde fixa dekaler och tvätta bilarna på Götaslätten innan kortegen drog vidare till centrala Lilla Edet.

— Vi är så nöjda med dagen och vi har haft så kul med ungdomarna, berättar ungdomscoacherna Johanna och Moa i kör.

Tack till våra samarbetspartners som gjorde dagen möjlig!

  • Lilla Edets buss (tvätthall)
  • Edethus (p-plats och utlottning)
  • Knight of Sweden och VW Airheads (som ställde ut egna bilar och hjälpte till med parkeringen)
  • Lilla Edets bryggeri (hamburgare)
  • Frendo Lilla Edet (vinster)
  • ML Tryck (vinster)
  • Studio M (vinster)

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Uppleva och göra

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En ordförande klubba ligger framför en vit bakgrund. Logotypen för Lilla Edets kommun syns i övre högra hörnet
  • Översiktsvy som visar byggnader, buskar och vatten.
  • Midsommarstång mot blå himmel