OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Företagsbesök Göteborgs Betongborrning AB

Fem personer står på en gräsmatta. Mattias håller ett diplom i händerna.

Från vänster i bild: Julia Färjhage, kommunalråd, Mattias Jonsson, Göteborgs Betongborrning AB, Frej Dristig, kommunalråd, Elisabeth Linderoth, kommunchef och Kajsa Jernqvist, Företagscentrum.

Under den pågående Näringslivsveckan fick Göteborgs Betongborrning AB påhälsning av politiker och tjänstemän under ett företagsbesök. De samtalade med Mattias Jonsson, företagets VD, som berättar att de sysslar med tre olika inriktningar; betongborttagning, entreprenadverksamhet samt rivning och sanering.

Göteborgs Betongborrning AB har i dag 45 anställda. Kunderna består till övervägande del av bygg- och entreprenadfirmor främst nedåt Göteborg till, men även uppåt Uddevalla, Vänersborg samt på hemmaplan i Lilla Edet. Och deras tjänster är efterfrågade just nu.

— Det går bra för företaget nu! Vi har inte haft så här mycket att göra sedan 2008. Ändå är det lågkonjunktur, men marknaden skriker ändå efter våra tjänster, speciellt nu på våren, berättar Mattias.

Samtidigt brottas företaget, liksom så många andra branscher, med utmaningen av att hitta personal med rätt kompetens.

— Det finns ingen självklar utbildning för att arbeta med betongarbetena så sett, och vi arbetar också brett inom flera grenar i företaget. Ofta är det bra att kunna lite av varje och få till en bra mix av personer med rätt erfarenhet och utbildning i arbetslagen, säger Mattias.

Ett gynnsamt läge i Lilla Edet

Företaget har viss kontakt med lärlingsgymnasierna i Ale och Stora Holm i Göteborg, som har utbildningar med inriktning mot anläggning och byggnation samt fordon, bland annat. Mattias Jonsson:

— Men det är lättare att rekrytera och behålla personal i Lilla Edet än i en större stad som till exempel Göteborg, upplever jag. Det har med vårt geografiska läge och 45:an att göra och är positivt. Vi har också turen att ha väldigt bra hantverkare i Lilla Edets kommun!

En del av Näringslivsveckan

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Under hela näringslivsveckan kommer vi att uppmärksamma företag som Företagscentrum och kommunalråd besökt. Vill ditt företag också ta emot företagsbesök? Läs mer och anmäl ert intresse!

Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 17-21 april. Läs mer om Näringslivsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna


  • Två kvinnor i tät halvbild
  • Närbild på händer, man som röstar i ett röstbås