OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Företagsbesök på Rasta Lilla Edet

Sex personer står ute i solen på en uteservering. Erika håller blomma och diplom.

I bild från vänster: Ylva Laudon, handelsutvecklare, Julia Färjhage, kommunalråd, Erika Andersson, Rasta Lilla Edet, Frej Dristig, kommunalråd, Niclas Ahlberg, förtroendevald , Kajsa Jernqvist, näringslivsutvecklare.

Under näringslivsveckan besökte under tisdagen förtroendevalda och Företagscentrum Rasta Lilla Edet. Där träffade de Erika Andersson, platschef.

I år fyller Rastakedjan 50 år och då passade kommunen så klart på att uppvakta med blomma och diplom. Med sitt vackra läge med utsikt över Göta älv och sitt unika vasstak (som för övrigt håller på att fräschas upp och bytas ut) är Rasta Lilla Edet ett välkänt företag för de flesta i vår kommun.

Äta, bo, tanka, handla eller ha konferens

På anläggningen finns en restaurang med en fantastisk uteservering, 15 fräscha hotellrum och OKQ8 tankstation och butik. Här finns också en lokal för konferenser. Dessutom finns ett gym och träningslokal i källaren av fastigheten.

Nyligen har restaurangen fått ny ljus färg på väggarna, nytt golv, ett nytt buffébord och försetts med en digital skärm för att presentera menyn. Restaurangdelen har också fått nya soffor. Nästa steg blir att Lilla Edets fotoklubb kommer att ställa ut bilder över Lilla Edet från förr i lokalerna.

— Det tror jag kommer bli både uppskattat bland gästerna och effektfullt i lokalen, säger Erika Andersson.

Framtidsplaner

En av framtidsplanerna är att rusta upp uteserveringen, men det projektet ligger lite längre fram i tiden. Erika skulle också gärna se att man kunde göra älvstranden vid Rasta till en plats för småbåtarna att lägga till vid på sommaren.

— Det finns inte så mycket service för båtlivet längs älven förrän man kommer upp till Trollhättan. En del gäster kommer gående hit från vänthamnen i Lilla Edet på sommaren. Tänk om man kunde få till en brygga där båtarna kunde lägga till, vad underbart det skulle vara, säger Erika drömmande.

En annan och mer konkret plan längre fram är att OKQ8 ska förses med snabbladdare för elbilar, något som antagligen kommer att ske 2024.

Ser ljust på framtiden

Under våren och sommaren är det som mest gäster som både stannar till och äter, bor över i hotellet och tankar och handlar på bensinstationen. Erika märker också att Vattenfalls dammarbeten drar lunchgäster. Verksamheten rullar på fint och hon ser fram emot månaderna som kommer:

— Jag har rekryterat de sommarvikarier som behövs och det känns väldigt bra! Jag lade ut annonsen tidigt och fick bra gensvar. Överlag ser jag ljust på framtiden för Rasta Lilla Edet, avslutar Erika.

En del av Näringslivsveckan

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Under hela näringslivsveckan kommer vi att uppmärksamma företag som Företagscentrum och kommunalråd besökt. Vill ditt företag också ta emot företagsbesök? Läs mer och anmäl ert intresse!

Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 17-21 april. Läs mer om Näringslivsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kille och tjej står utanför Ströms slotts ingång och gör tummen upp. De ser glada ut.
  • Rosa blomma
  • Pojke simmar i en sjö