OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Landshövdingen besökte kommunen

Från vänster: Lenny Lämber, Sten Tolgfors, Julia Färjhage och Frej Dristig

Från vänster: Lenny Lämber, Sten Tolgfors, Julia Färjhage och Frej Dristig

Landshövding Sten Tolgfors är på rundresa i Västra Götaland för att besöka alla 49 kommuner. Idag var det Lilla Edets kommun på tur. Han välkomnades av kommunstyrelsens ordförande Julia Färjhage och oppositionsråd Frej Dristig.

Sten Tolgfors utsågs till landshövding 1 september 2022. Han berättade att han har starka band till Västra Götaland då han är upp uppvuxen i Åmål.

— Ni är den tjugofemte kommunen, så drygt hälften är nu gjorda. Det är kul att åka runt och möta alla personer och att få lyssna till er kommuns förutsättningar och viktigaste frågor, sa landshövding Sten Tolgfors inledningsvis.

På mötet deltog även Lenny Lämber, chef för avdelningen för verksamhetsstöd (kommunansvarig), Kristina Körnung, analytiker och Bettina Nordström, landshövdingens chaufför. Från Lilla Edets kommun deltog även Karin Holmström, sektorchef för sektor samhälle, David Morgardt, säkerhetschef och Ellinor Östlund, kommunikationschef.

— Vi har haft ett givande samtal. Landshövdingen lyfte bland annat länets gemensamma ansvar för den omfattande gröna omställning som vi står inför med många möjligheter och utmaningar. Vi fick även möjlighet att prata om våra viktigaste frågor och utmaningar bland annat skredsäkring, detaljplaner och infrastruktur, det vill säga flaskhalsarna längs med E45, sade Julia Färjhage efteråt.

Lilla Edets kommun tackar landshövdingen och Länsstyrelsen Västra Götaland för ett mycket trevligt besök och hälsar er varmt välkomna tillbaka till Göta älvdalens pärla!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Kommun och politik

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt