Välkommen ut på våra vandringsleder!

Vandringsled i skogen, ett träd med ledmarkeringar i förgrunden.

Visste du att det finns över 10 mil med uppmärkta vandringsleder i Lilla Edets kommun?

Bohusleden, Pilgrimsleden och lokala leder i kommunen har fått en rejäl upprustning genom särskilda projektinsatser de senaste två åren. Bland annat har 200 meter spång anlagts med hjälp av Västkuststiftelsen genom blöta partier på Bohusledens etapp 10, mellan Västersjön och Hasteröd. Nya, fräscha informationstavlor har satts upp på flera platser och uppdaterade kartor har tagits fram. Uppmärkningen av de leder som kommunen ansvarar för har märkts upp med moderna märkband enligt regional standard. Arbete med att åtgärda trasiga spänger, stolpar och andra anordningar pågår också kontinuerligt.

– Det finns mycket kvar att göra, men vi är glada över att lederna nu får ett lyft. Vi hoppas att lederna ska upplevas som attraktiva och tillgängliga och att många vill uppleva vår fina natur, säger Anna Tauson, kommunekolog.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Uppleva och göra

Kontakt

Senaste nyheterna

  • återvinningssymbol
  • Eld utomhus
  • Tre glada tjejer sitter på en parkbänk. I bakgrunden tulpaner.