Framsteg i Svenskt Näringslivs undersökning om företagsklimat

Svenskt näringslivs logotype

I dagarna publicerade Svenskt Näringsliv resultatet av den årliga enkätundersökningen där företag i Sverige ger sin syn på det lokala företagsklimatet i sina respektive kommuner. Lilla Edets kommun gör sitt bästa resultat sedan undersökningen startade 2001!

På uppdrag av Svenskt Näringsliv har det lokala företagsklimatet undersökts årligen sedan 2001. I början av veckan presenterades svaren på årets enkätundersökning som visar positiva resultat för Lilla Edets kommun - kommunen gör sitt bästa resultat någonsin sedan undersökningen startade 2001!

Den viktigaste enkätfrågan är det sammanfattande omdömet och där tog Lilla Edets kommun ett rejält kliv framåt i årets mätning. Den största förbättringen finns inom kommunens service och bemötande. Kommunen har stigit eller ligger oförändrat på nästan alla enkätfrågor.

Julia Färjhage, kommunalråd Lilla Edets kommun, om resultaten:

— Det är otroligt glädjande att vi tar ordentliga kliv framåt i enkätundersökningen när det gäller företagsklimatet. För oss är ett gott företagsklimat ett prioriterat område och det pågår ett systematiskt arbete för att lyckas med det. Då är det såklart skönt att vi får ett kvitto på att vi är på rätt väg. Samtidigt är vi inte i mål än, vi ser att det finns mer att göra och arbetet för att förbättra företagsklimatet fortsätter. Men naturligtvis ger de här resultaten oss positiv energi i vårt fortsatta utvecklingsarbete.

När de lokala företagen i vår kommun får peka ut de högst prioriterade åtgärderna för att förbättra företagsklimatet ytterligare återfinns åtgärder för minskad brottslighet samt mer byggbar mark.

Om undersökningen

Varje år mäter Svenskt Näringsliv företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. I årets enkätundersökning har 32 124 företag i Sverige svarat på hur de upplever det lokala företagsklimatet. I Göteborgsregionen svarade 1685 företag på enkäten. Resultatet används i utvecklingsinriktade dialoger med ledande kommunpolitiker och tjänstepersoner.

Läs mer om undersökningen och ta del av Lilla Edets kommuns resultat på Svenskt Näringslivs webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Ukrainas flagga
  • Ukrainas flagga

  • Är du från Ukraina?

    Från och med 1 juli 2024 gäller nya regler gällande rätten att få svenskt personnummer. Vill du veta vad det innebär för dig som bor i Lilla...
  • En kille och tjej i halvbild utomhus.