Vinnare av utmärkelser 2023 utsedda

Från vänster i bild: Michaela Lyrehed Edwartz, Christopher Malmqvist, Mio Markarström och Anna Chorell.

Nu är 2023 års vinnare av bildningsnämndens utmärkelser utsedda! Vi säger grattis till kulturpristagare Michaela Lyrehed Edwartz, kulturstipendiat Christopher Malmqvist och ungdomspristagare Mio Markarström!

Under nationaldagsfirandet i Ströms slottspark 6 juni fick de ta emot diplom av Anna Chorell, ordförande i bildningsnämnden.

2023 års kulturpristagare - Michaela Lyrehed Edwartz

Motiveringen lyder: Michaela har under flera år varit drivande i kulturföreningen Ljudaborg. Hon är en eldsjäl och har både skrivit och producerat pjäser som visats på Ljudaborgs scen i Lödöse. En mycket uppskattad och engagerad kvinna som ger ett fantastiskt bidrag till kommunens kulturliv!

2023 års kulturstipendiat - Christopher Malmqvist

Motiveringen lyder: Kultur kan vara så många olika saker och det är Christopher Malmqvist ett levande exempel på. Parfymören Christopher har ett stort intresse för olika dofter och deras komplexitet. Genom att förstå varje dofts nyans och komposition skapar han fantastiska kombinationer, vilket är ett mycket spännande exempel på kulturutövning.

2023 års ungdomspristagare - Mio Markarström

Motivieringen lyder: Mio är en mycket fin förebild för både andra barn och unga, men också för oss vuxna. Genom sin majblommeförsäljning har Mio varit en starkt bidragande anledning till den fantastiska försäljning av majblommor som elever på Strömskolan lyckats med. Mio har visat på gott ledarskap och peppat sina skolkamrater till att kämpa på i syftet att deras försäljning kan bidra med fina tillskott till andra barn.

Mer om utmärkelserna

Kommunen delar årligen i bildningsnämnden ut ett kulturstipendium, ett kulturpris, ett ungdomspris och ett pris till Årets förebild för att uppmärksamma stipendiaten och pristagarnas insatser inom sina områden. 2023 utgick priset Årets förebild.

Läs mer om utmärkelserna.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En ordförande klubba ligger framför en vit bakgrund. Logotypen för Lilla Edets kommun syns i övre högra hörnet
  • Översiktsvy som visar byggnader, buskar och vatten.
  • Midsommarstång mot blå himmel