Vinnare av miljöpriset 2024 - EDET FK:s flickjuniorer

Tolv tjejer står uppställda som ett lag

Varje år delar Lilla Edets kommun ut ett miljöpris för att uppmärksamma en enskild person, ett företag, en verksamhet eller organisation som har gjort en värdefull insats för miljön. I år gratulerar vi EDET FK:s flickjuniorer som vinnare av miljöpriset.

Miljöpriset är instiftat av samhällsnämnden och delades ut nationaldagsfirandet 6 juni i Ströms slottspark. Stolta och glada vinnare av årets miljöpris är EDET FK:s flickjuniorer, som fått ta emot ett diplom och ett pris om 10 000 kronor.

Motiveringen lyder:

”EDET FK:s flickjuniorer tilldelas årets miljöpris för deras fina insatser och engagemang för vår närmiljö. De har samlat pant och plockat mycket skräp längs vår vackra älvstrand. Detta engagemang är i linje med kommunens gemensamma vision både utifrån delaktighet och att vi hjälps åt att ta hand om vår rika natur.”

– Vi blev väldigt chockade och glada! Som alltid när vi vinner tillsammans höjs stämningen i laget till skyarna och när alla är glada för samma sak blir det även en gemenskap i det. Att vinna just miljöpriset är också otroligt kul - att vi fått en utmärkelse för att vi hjälpt till att göra något för miljön. Prispengarna ska vi använda till Gothia cup som vi ska spela i sommar och till roliga lagaktiviteter för att bygga ännu mer gemenskap, säger Maja Granli, en av EDET FK:s flickjuniorer.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Bygga, bo och miljö

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En ordförande klubba ligger framför en vit bakgrund. Logotypen för Lilla Edets kommun syns i övre högra hörnet
  • Översiktsvy som visar byggnader, buskar och vatten.
  • Midsommarstång mot blå himmel