Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-09-10
Senast uppdaterad: 2021-09-10

Aktivitetsrundan i Ströms slottspark

Bild på skylt vid aktivitetsrunda i Ströms slottspark

Lummig och vacker breder den ut sig längs Göta älv - Ströms slottspark är en oas för Lilla Edetbor. Sedan tidigare går det att spela minigolf och basket i parken, liksom att träna i utegymmet eller att ta med barnen till lekparken. Nu kan du också prova på två aktivitetsrundor där! Välkommen att testa på ”bollkul” och ”puls och styrka” och gör din fysiska aktivitet till en spännande aha-upplevelse!

Aktivitetsrundorna vänder sig till kommunens alla invånare oavsett ålder. På aktivitetsrundorna gör du fysiska övningar i din egen takt och efter dina förutsättningar. Längs de olika slingorna finns skyltar och på varje skylt finns två olika övningar, en för barn och en för vuxna. På så sätt är det också möjligt för vuxna och barn att röra på sig tillsammans och tanken är att skapa gemenskap, skratt och spontanidrott för alla. På skyltarna finns även spännande forskning och intressant fakta kring rörelse och idrott att ta del av.

 

Vill du räkna poäng och tävla mot dig själv eller någon annan? Då scannar du in QR-koden på skylten och skriver in poängen i en digital poängräknare. Du väljer självklart din egen nivå på aktiviteten - alla rörelser är bra för kroppen!

Möjligt tack vare samarbete

Aktivitetsrundan har kommit till genom ett samarbete mellan IK Bergaström, Träning i Livet och Lilla Edets kommun, som beviljat medel för aktivitetsrundorna. IK Bergaström har monterat upp skyltarna och står för skötsel av rundorna. Förhoppningen är att fler kan hitta vägen till ett aktivt liv och att de olika träningsaktiviteterna ska sporra till inspiration och rörelse.

 

Så ge dig ut till Ströms slottspark och prova! Och glöm inte att ta med en boll om du ska gå rundan ”bollkul”.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »