Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-11-03
Senast uppdaterad: 2015-11-03

Äldreguiden 2015

Socialstyrelsen presenterar nu Äldreguiden 2015. I Äldreguiden går det hitta information om samt jämföra äldreboenden och hemtjänst i hela landet. Äldreguiden innehåller uppgifter från två undersökningar. I Lilla Edets kommun visar resultatet från Äldreguiden att 94 % som har hemtjänst är nöjda och att 89 % som bor på ett äldreboende är nöjda med boendet.

I guiden hittar du som är äldre eller anhörig uppgifter från två undersökningar: Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? och Kommun- och enhetsundersökningen. I undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? är det äldre över 65 år som har hemtjänst eller särskilt boende som deltagit och tyckt till om kvalitén på omsorgen. I den andra undersökningen Kommun- och enhetsundersökning är det verksamhetsansvariga i kommuner, hemtjänstverksamheten och särskilda boende som svarat på frågor gällande äldreomsorgen.
 

Jämföra äldreboenden och hemtjänst


Med Äldreguiden är det lättare för dig som är anhörig eller äldre att jämföra olika äldreboenden samt hemtjänst. Med hjälp av Äldreguiden har du som är äldre eller anhörig större möjlighet att se vad de boende själva tycker om sitt boende, personal och andra viktiga faktorer. I Lilla Edets kommun visar undersökningen som äldre över 65 deltagit i att 94 % är nöjda med sin hemtjänst och 89 % är nöjda med sitt äldreboende.

Jämför äldreboende och hemtjänst samt läs mer om Äldreguiden 2015 på Socialstyrelsens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »