Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-11-14
Senast uppdaterad: 2016-11-14

Äldreguiden 2016

Socialstyrelsen presenterar nu Äldreguiden 2016. I guiden kan du hitta information om samt jämföra äldreboenden och hemtjänst i hela landet. Äldreguiden innehåller uppgifter från två undersökningar. I Lilla Edets kommun visar resultatet från Äldreguiden på att personer som har hemtjänst är till 89 % nöjda med sin hemtjänst och att på kommunens äldreboenden är 94 % nöjda med boendet.

Äldreguiden innehåller uppgifter från två undersökningar: Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? och Enhetsundersökningen om äldreomsorg och kommunal hälso- och sjukvård. Den ena undersökningen besvaras av alla äldre över 65 år med hemtjänst eller som bor i särskilt boende. Den andra undersökningen består av uppgifter som kommunerna själva lämnat in.

Möjlighet att jämföra äldreboenden och hemtjänst


Med Äldreguiden är det lättare för dig som är anhörig eller äldre att jämföra olika äldreboenden samt hemtjänst. Med hjälp av Äldreguiden har du som är äldre eller anhörig större möjlighet att se vad de boende själva tycker om sitt boende, personal och andra viktiga faktorer.

I Lilla Edets kommun visar undersökningen som äldre över 65 deltagit i att personer som har hemtjänst är till 89 % nöjda med sin hemtjänst och att på kommunens äldreboenden är 94 % nöjda med boendet.

— Äldreguidens resultat är ett kvalitetsmått på vår verksamhet. Vi har i det stora hela fina resultat. Nu ska vi själva dyka ner i siffrorna och diskutera vad vi kan göra bättre och hur vi ska fortsätta arbeta för att upprätthålla den fina kvaliteten som vi har, säger Yvonne Gunnarsson-Nord, verksamhetschef vård och omsorg.

Jämför äldreboende och hemtjänst samt läs mer om Äldreguiden 2016  på Socialstyrelsens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »