Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-10-18
Senast uppdaterad: 2018-10-22

Annette Fransson (S) tar vid som kommunalråd fram till årsskiftet

Annette Fransson (S), nytt kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen fram till årssktiftet.

På kommunfullmäktiges sammanträde onsdagen 17 oktober beslutades att Socialdemokraternas Annette Fransson tar över som kommunalråd efter Carlos Rebelo Da Silva fram till årsskiftet. Hon blev också vald till vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annette Fransson sitter bland annat som ordförande i kultur- och fritidsnämnden och som vice ordförande i överförmyndarnämnden. Hon har varit verksam inom Socialdemokraterna i Lilla Edet sedan 1994.

Annette Fransson bor i Hjärtum och till vardags arbetar hon som behandlingspedagog inom funktionshinder, men fram till årsskiftet kommer hon att arbeta på heltid med politiken.

– Det känns som en utmaning samtidigt som det är en ära att få uppdraget som kommunalråd. Fokus i mitt arbete kommer ligga på att kommunens ekonomi är i balans och att vi använder pengarna till rätt områden och aktiviteter. Det är väldigt viktigt. Skola, omsorg och ungas fritid är områden som mitt hjärta klappar extra mycket för, säger Annette Fransson.

Carlos Rebelo Da Silva blir dock kvar inom politiken och kommer att fungera som fritidspolitiker för Socialdemokraterna i Lilla Edets kommun.

Nytt politiskt styre efter årsskiftet

Efter årsskiftet är det sedan Centerpartiet, Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet som tillsammans tar över styret de kommande fyra åren 2019-2022.

Läs även nyheten ”Nytt politiskt styre i Lilla Edet”länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »