Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-05-25
Senast uppdaterad: 2016-05-30

Bandet Spirit of Vengeance från Lilla Edet vidare till UKM Riksfestival

Spirit of Vengeance består av medlemmarna Vincent Gidgård, bas, Henric Karlsson, sång, Liam Tilly, gitarr och Rickard Sandersson, trummor.

Under helgen 14-15 maj var det länsfestival i UKM, Ung Kultur Möts, där bandet Spirit of Vengeance deltog från Lilla Edet. Bandet har nu gått vidare till UKM Riksfestival som pågår 19-22 juni i Alingsås - stort grattis!

UKM är en festival och mötesplats för unga kreatörer och arrangörer som sysslar med någon form av kultur. UKM består av tre delar: UKM Lokalfestival, UKM Regionfestival och UKM Riksfestival. Festivalen är inte en tävling utan mer en mötesplats. Under helgen 14-15 maj pågick UKM Regionalfestival som bandet Spirit of Vengeance från Lilla Edet gick vidare från till UKM Riksfestival. Bandet består av medlemmarna Vincent Gidgård, bas, Henric Karlsson, sång, Liam Tilly, gitarr och Rickard Sandersson, trummor.

— Vi är väldigt glada i hela bandet över chansen att få gå vidare. Det är roligt att spela för så många människor som det är under riksfestivalen och träffa nya människor, berättar Vincent Gidgård som är basist i Spirit of Vengeance.

Bandet gick vidare som en av 20 deltagare från Västra Götalandsregionen. UKM Riksfestival är i år i Alingsås och pågår mellan 19-22 juni. Till festivalen kommer cirka 250 unga kreatörer, funktionärer och ledare från hela Sverige.

— Under UKM Regionfestival var det roligast att hänga med deltagarna och att jamma med de andra vid sidan av festivalen. Nu ser vi fram emot Riksfestivalen, säger Vincent.

UKM Lokalfestival första steget


I år var första gången som Lilla Edets kommun deltog som arrangör i UKM Lokalfestival. UKM Lokalfestival arrangerades tillsammans med Ale kommun, Kungälvs kommun och KulturUngdom. Den lokala festivalen arrangerades av en arrangörsgrupp av ungdomar 13-20 år från Ale kommun, Lilla Edets kommun och Kungälvs kommun. En av de som var med och arrangerade var Vincent Gidgård. Läs mer om UKM Lokalfestival och Vincents deltagande där i artikeln Dags att anmäla sig till UKM — Ung Kultur Möts (från februari 2016).
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »