Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-10-17
Senast uppdaterad: 2018-10-17

Bella Andersson, ny förskolechef för Nygårds och Klosterängens förskola

Bella Andersson är sedan en dryg vecka tillbaka ny förskolechef på Nygårds förskola och Klosterängens förskola. Tidigare har Bella Andersson arbetat som enhetschef inom funktionshinderverksamheten i Lilla Edets kommun.

Bella Andersson har precis bytt tjänst och gått från att vara enhetschef på funktionshinderavdelningen i Lilla Edets kommun till att bli förskolechef på Nygårds och Klosterängens förskola. Längre tillbaka har Bella arbetat i Melleruds kommun, också som enhetschef inom funktionshinder och sammanlagt har hon varit chef i nio år. I botten är Bella utbildad förskollärare och beteendevetare:

– Jag gillar ett testa nya saker! När tjänsten kom ut tänkte jag lite ”det är nu eller aldrig” om jag ska byta bana.

Startsträckan blir inte lika lång

Det är mycket att sätta sig in i inom ett nytt område, men i och med att Bella arbetat inom Lilla Edets kommun tidigare blir startsträckan inte lika lång.

— Jag kan kommunen, vet organisationen, har mina kontaktnät och kan systemen. Det är sådant som också tar mycket tid att lära sig som ny. För mig har de barnsjukdomarna försvunnit - jag kan lägga den energin på verksamheten i stället.


En av de största utmaningarna framöver är att hitta utbildad personal till förskolorna. Samtidigt är det också ett nationellt problem och något som alla kommuner brottas med.

I och med att Bella byter till en annan tjänst inom kommunen har hon haft möjlighet att kunna gå på chefsmöten även inom bildningsförvaltningen under några månaders tid. Det har gett en chans till insyn i den nya verksamheten redan innan hon börjat.

Mycket på gång inom förskolan

Det är en hel del på gång inom förskolan – en ny läroplan tillämpas från och med januari samtidigt som ett stort digitaliseringsarbete genomförs. Snart införs nämligen Pluttra i kommunen. Pluttra är ett digitalt dokumentationssystem för förskolan, som gör det systematiska kvalitetsarbetet både smidigare och roligare. 

— Det ska bli spännande att arbeta med det här förändringsarbetet. Allt utvecklingsarbete är väldigt roligt att arbeta med överlag, säger Bella Andersson.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »