Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-09-18
Senast uppdaterad: 2020-09-21

Besöksförbud på äldreboenden upphör 1 oktober

Med start den 1 oktober kan närstående återigen besöka äldreboenden. Kommunen planerar och förbereder nu för att säkra besök ska kunna ske på kommunens äldreboenden.

Från och med den 1 oktober upphör besöksförbudet på särskilda boenden för äldre i Sverige. Beslutet grundar sig på den minskade smittspridningen i samhället, de åtgärder som redan vidtagits ute i äldreomsorgens verksamheter tillsammans med nya myndighetsföreskrifter och rekommendationer. Det meddelade regeringen vid en presskonferens i tisdags.


– Det känns bra att regeringen har fattat detta beslut. Det har varit en tuff period för de boende och närstående. Nu gläds vi åt att få börja planera för öppnandet, säger Camilla Karlsson, verksamhetschef vård och omsorg.


Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten arbetar nu med att ta fram föreskrifter och stöd till kommunerna inför öppnandet. Parallellt förbereder kommunen med att ta fram lokala riktlinjer för hur besöken ska gå till.


– Det är fortsatt viktigt att vi följer myndigheternas rekommendationer om att stanna hemma om man känner symtom och vid besöken hålla säkra avstånd, säger Camilla Karlsson.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »