Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-12-01
Senast uppdaterad: 2016-12-01

Bokcirkeln på Lilla Edets bibliotek firar 10 år

I år firar bokcirkeln på Lilla Edets bibliotek 10 år. I tisdags firades det med en jubileumsträff där det bjöds på både boktips och tårtkalas.

Bokcirkeln på Lilla Edets bibliotek är öppen för alla. Medlemmarna träffas ungefär en gång i månaden och diskuterar och tipsar varandra om böcker de läst. Sammanlagt brukar det bli åtta träffar om året, då cirkeln tar sommar- och juluppehåll. Det finns inga måsten i bokcirkeln - man kommer om man kan och vill, man läser så få eller så många böcker man vill och litteraturen väljer man själv. Det finns heller inget tvång på att man ska ha hunnit läsa ut någon bok inför mötet, om man bara vill gå för att få lästips så gör man det.

Stor läsglädje


Bokcirkeln har i dagsläget åtta medlemmar. Två av deltagarna har varit med ända från början för tio år sedan, medan vissa har slutat och andra har tillkommit. Gemensamt är att deltagarna har en stor läsglädje. Ann-Britt Johansson berättar:

— Det är trevlig att själv få välja vad jag känner för att läsa, det blir fritt och roligt. Att läsa är helt klart ett sätt att hålla huvudet i gång och få inblick i nya saker, det är jättenyttigt! Vi brukar också ha väldigt trevligt när vi träffas i cirkeln.

 Bibliotekarien Ellen Johansson har varit cirkelledare från starten. Hon berättar:

— Vår bokcirkel startade hösten 2006 efter en idé från en bibliotekarie i en annan kommun. Att allt är frivilligt tror jag är ett bra recept för att lyckas. Man deltar för att ge och få tips på läsvärda böcker, man har trevligt och träffas utan att känna press eller måsten.

Litteraturtips för alla smaker


Under jubileumsträffen fick Ellen Johansson blommor från medlemmarna som ett tecken på deras uppskattning och Ellens engagemang. Inför varje träff väljer Ellen Johanson i förväg ut ett antal böcker som hon tipsar deltagarna om. De utvalda böckernas genre är varierande från gång till gång, det kan vara allt från krigsdraman till kåserier. En del litteratur är alldeles nyutkommen, medan andra böcker har några år på nacken. I bokcirkeln finns något för alla smaker. När det behövs, hjälper Ellen Johansson också till att hitta böcker med stor stil eller i talboksform.  

Nästa träff med bokcirkeln på Lilla Edets bibliotek är 17 januari 2017, mellan klockan 10-11.

Välkommen du också!  

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »