Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-09-11
Senast uppdaterad: 2015-09-15

Byt saker på premiären av bytardagen!

Nu är det snart dags för premiären av bytardagen. Samma dag är det invigning av den nya återanvändningshörnan på ÅVC, återvinningscentralen, i Göta. Andra aktiviteter kommer även arrangeras kring hållbarhet då Europeiska trafikantveckan pågår. Du kommer bland annat kunna prova både elcyklar och elbilar. Läs mer om bytardagen på lillaedet.se/bytardag.

På bytardagen kan du både lämna saker och hitta saker som någon annan lämnat. Ta därför gärna med saker hemifrån som är hela, rena och fullt fungerande men som inte längre används till den nya återanvändningshörnan. Under dagen kan du även komma in med ett namnförslag på återanvändningshörnan och vinna fina priser.

— Det här är även ett sätt att bidra – genom att inte kasta utan byta saker med varandra är vi tillsammans med och minskar avfallsmängden, säger Anders Johansson, ingenjör på tekniska avdelningen i Lilla Edets kommun.

Det är ett miljömål som ligger bakom satsningen på en återanvändningshörna. Miljömålet handlar om att minska hushållsavfallsmängden per person från 2008 till 2020. Genom att återanvända minskar avfallet och det går att förlänga föremåls livstid.

— Efter bytardagen kommer du även fortsättningsvis att kunna lämna och förhoppningsvis hitta saker i återanvändningshörnan, berättar Marita Lövberg, teknisk administratör.  

Aktiviteter kring hållbarhet


Då bytardagen hålls under den Europeiska trafikantveckan arrangeras även andra aktiviteter kring hållbarhet. Bland annat finns både kommunen och Stendahls bil på plats med elbilar och elcyklar. Du som besökare får möjlighet att prova på och se om det kan vara något för dig.

— På bytardagen knyter vi ihop två områden inom hållbarhet. Både hur du kan konsumera mindre och hur du kan påverka miljön genom ditt sätt att ta dig fram, berättar Helena Grimm, miljöplanerare i Lilla Edets kommun.

— Vi hoppas att bytardagen blir uppskattad och att den fortsätter att anordnas, då den påminner oss om värdet av att återanvända, avslutar Anders Johansson.
 
Välkommen till bytardagen 19 september på ÅVC, återvinningscentralen, i Göta!
Läs mer om bytardagen på lillaedet.se/bytardag.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »