Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-04-13
Senast uppdaterad: 2017-04-13

Carlos Rebelo da Silva ny ordförande i kommunstyrelsen

Under onsdagens kommunfullmäktige blev Carlos Rebelo da Silva (S) vald till kommunstyrelsens ordförande tillika kommunalråd. Carlos har varit fritidspolitiker sedan slutet av 1990 och gick med Arbetarepartiet 1987.

— För mig har drivkraften i politiken varit hur de politiska besluten påverkar arbetstagarna, berättar Carlos Rebelo da Silva.

Fram till idag har Carlos haft ordförandeuppdrag i miljö- och byggnämnden, vilket också var hans första ordförandeuppdrag inom kommunen. Sedan 2014 har Carlos också varit ordförande Arbetarepartiet i Lilla Edet.

— Jag ser framemot rollen som kommunalråd. Det är ett stort och ärofullt uppdrag som jag känner stor respekt inför. Jag ser framemot att ta mig an kommunens utmaningar som bland annat att få kommunens ekonomi i balans, att klara av den expansiva befolkningsutvecklingen och fortsätta arbetet med att skapa en bra skola med hög måluppfyllelse. Vi har en bra äldreomsorg vars kvalité vi också ska behålla. Kommunens fortsatta utveckling ser jag framemot att arbeta med, tillsammans med politiker och tjänstemän, berättar Carlos.

November 1966 kom Carlos tillsammans med sin familj till Sverige från Lissabon i Portugal. Sverige behövde arbetskraft och företagarna var ute och värvade arbetstagare ute i Europa. För Carlos föräldrar stod valet mellan Hamburg eller Malmö.

— Vi åkte från Lissabon en onsdag och på måndagen därefter började min far att arbeta på Kockums i Malmö, där även min mor tog tjänst. 1996 flyttade jag och min fru till Lilla Edet och vi har blivit kvar och trivs väldigt bra!, avslutar Carlos.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »