Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-11-14
Senast uppdaterad: 2018-11-14

Catering By Chefs – ett nytt cateringföretag i Lilla Edet

Michael Larsen och Emma Bark (till vänster) uppvaktades av kommunalråden Julia Färjhage (mitten) och Annette Fransson samt av handelsutvecklare Ylva Laudon (höger).

Sedan i somras finns ett nytt cateringföretag i Lilla Edet, Catering By Chefs. Under augusti månad flyttade företaget in i Folkets Hus kök i centrala Lilla Edet.

Catering By Chefs består av Emma Bark och bröderna Michael Larsen och Richard Larsen. De är alla tre erfarna kockar som älskar att laga mat från grunden på bra råvaror som gärna är närproducerade och ekologiska.

Emma berättar att Catering By Chefs fortfarande är i startgroparna och att de alla fortfarande har andra arbeten vid sidan om företaget. Tanken är att de på sikt ska kunna arbeta heltid med Catering By Chefs.

— Vi har funderat länge på att köra vår egen restaurangverksamhet, men eftersom vi alla har små barn har det varit svårt att få ihop det tidsmässigt, då restaurangbranschen innebär så mycket kvällsarbete. Catering verkade lättare på det sättet att man bättre kan styra sin arbetstid, och på den vägen är det.

Bygger upp kundkretsen

Just nu håller Catering By Chefs på att bygga upp sin kundkrets och har samarbeten med bland annat Folkets Hus och Flinks Event. Till de sistnämnda levererar de den här säsongen mycket julbord. De har också levererat catering till privata fester och bröllop.

— Bröllop älskar vi att göra maten till, det är så roligt! Det är så nära kundkontakt och ofta komponerar vi menyn tillsammans med kunden. Då kan vi verkligen tillsammans anpassa meny och smaker utefter deras önskemål.

På Catering By Chefs webbplats finns menyer och bufféförslag, men det är bara förslag som går att anpassa på olika vis. Det går bra att ringa och bolla menyförslag med Emma, Michael och Richard - det mesta är lösbart.

Vill satsa på företagsluncher

Det finns många tankar och idéer kring hur företaget kan utveckla sin verksamhet.
Företagsluncher är något som Catering By Chefs hoppas på kan bli verklighet inom kort, kanske till en början i form av en pop-up restaurang för att sätta ljus på företagsnamnet.

Väljer gärna närproducerat och ekologiskt

Helst vill de naturligtvis laga mat på de allra bästa råvarorna, som gärna får vara både närproducerade och ekologiska.

— Vi vill gärna att Catering By Chefs skapar sig ett namn du förknippar med både god mat och förstklassiga råvaror. Men det handlar så klart också om vad kunden är beredd att betala för maten. Men vi lagar väldigt gärna mat på både närproducerat och ekologiskt när det går.

Miljötänk viktigt

Överlag är hållbarhet och miljötänk viktigt för Catering By Chefs. De planerar till exempel inköpen noggrant för att slippa extra transporter och arbetar för att minska matsvinn och vattenåtgång i möjligaste mån.

Inom kort kommer Emma, Michael och Richard också att ha tillgång till en egen köksträdgård i anslutning till Folkets Hus där de bland annat tänker odla sina egna kryddor.

Vi önskar Catering By Chefs lycka till!

Besök Catering By Chefs webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besök Catering By Chefs på Facebook.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »