Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-02-09
Senast uppdaterad: 2016-02-09

Dags att anmäla sig till UKM — Ung Kultur Möts

Är du 13-20 år och vill stå på scen, visa din konst i ett galleri eller visa upp någon annan typ av kultur? Då är festivalen UKM - Ung Kultur Möts - den rätta platsen för dig. Nu är det dags att anmäla sig, senast den 22 februari. Den 12 mars kör festivalen igång på Ale Kulturrum. Från Lilla Edet är Vincent Gidgård med i den unga arrangörsgruppen som är med och arrangerar festivalen. Vi har mött honom för att få veta mer om UKM.

För första gången är Lilla Edets kommun med och arrangerar UKM - Ung Kultur Möts - tillsammans med Ale kommun, Kungälvs kommun och KulturUngdom. UKM är en festival och mötesplats för unga kreatörer och arrangörer som sysslar med någon form av kultur. UKM består av tre delar UKM Lokalfestival, UKM Regionfestival och UKM Riksfestival. För den lokala festivalen finns en arrangörsgrupp av ungdomar 13-20 år från Ale kommun, Lilla Edets kommun och Kungälvs kommun. En av de som arrangerar från Lilla Edets kommun är Vincent Gidgård som går andra året på gymnasiet i Göteborg.

— Jag är med och arrangerar UKMs lokala festival för Ale, Lilla Edet och Kungälv, då det är en bra chans att möta andra människor med liknande intressen och som är intresserade av kultur. Kom och besök festivalen om du gillar kultur! säger Vincent Gidgård.

På lokalfestivalen får alla intresserade möjlighet att vara med. Festivalen är inte en tävling utan mer av en mötesplats. Dock sker ett urval då vissa går vidare till region- och riksfestivalen.

Vincent Gidgård är med och arrangerar UKM från Lilla Edets kommun med stöttning från Johanna Ljung Abrahamsson, ungdomssamordnare och Mathias Björk, evenemangsledare i Lilla Edets kommun.

Anmäl dig till UKM senast 22 februari


Vem som helst mellan 13-20 har möjlighet att delta i UKM. Det enda som behövs är någonting du är stolt över och vill visa upp för någon. Det kan vara allt från sång, film, konst, cirkus, foto, graffiti, måleri, magi eller något helt annat!
 
Anmäl dig senast 22 februari. Läs mer om hur du anmäler dig och anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besök festivalen 12 mars


Välkommen att besöka festivalen för underhållning och inspiration 12 mars på Ale Kulturrum, Nödinge!

Läs mer om UKM — Ung Kultur Möts.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »