Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-11-30
Senast uppdaterad: 2017-11-30

”Det finns ett driv i Lilla Edet som skolkommun.”

Cecilia Ottersten Nylund, ny rektor på Tingbergsskolan.

20 november började Cecilia Ottersten Nylund som ny rektor på Tingbergsskolans. Nu ser hon fram emot spännande utmaningar i att utveckla skolan i ett växande Lödöse.

Cecilia Ottersten Nylund är i grunden lärare i matematik och naturorienterande ämnen. Hon har också arbetat på lärarutbildningen under tio års tid, på Karlstads universitet och på Högskolan Väst, samt som biträdande rektor i Säffle kommun. Senast kommer Cecilia från Kunskapsförbundet Väst där hon var rektor för vuxenutbildningen.– Mitt arbete på vuxenutbildningen var spännande, men under senare tid har jag börjat längta tillbaka till att jobba med barn och ungdomar, berättar Cecilia Ottersten Nylund.

Har alltid trivts i skolans värld

Cecilia Ottersten Nylund har alltid trivs bra i skolans värld, även på den tiden då hon själv gick i skolan och utbildade sig.– Skolan är en otroligt viktig del i att bygga ett hållbart samhälle med trygga individer. Det är spännande att vara en del i detta. Jag skulle inte kunna tänka mig att jobba med någonting annat. Jag tycker att det är enormt roligt med barn och ungdomar och läraryrket är något som jag skulle vilja återuppta sedan när jag blir pensionär, säger Cecilia glatt.Cecilia Ottersten Nylund gillar att möta och arbeta tillsammans med människor. Några av de styrkor hon kan se hos sig själv är hennes lyhördhet och förmåga att vara rak och tydlig.– För mig är det viktigt att jobba med, inte mot, människor. Jag försöker alltid att hitta möjligheter att möta varje individ på ett bra sätt. 

Spännande utmaningar

Efter sina första dagar på Tingbergsskolan har nu Cecilia Ottersten Nylund funnit sig väl tillrätta och kan konstatera att hon trivs väldigt bra i sin nya roll och med sin nya arbetsplats.– Jag har blivit väldigt väl mottagen. Redan på arbetsintervjun kände jag att här råder en god stämning som jag uppskattar. Och likadant är det här på skolan. Jag upplever också att det finns ett driv i Lilla Edet som skolkommun. Här finns en tydlig tanke och plan som jag gillar och jag ser fram emot att vara en del i det sammanhanget.Att Lödöse kommer växa mycket framöver ser Cecilia som en spännande utmaning och det var en av faktorerna som lockade henne till att söka tjänsten som rektor på Tingbergsskolan.– I en mindre ort med många nyinflyttade händer det mycket, inte minst medför en stor inflyttning en förändring i den struktur som finns. Jag tycker om sådana möten, det är spännande. Detta var något som vi diskuterade på föräldrarådet häromdagen, hur vi ska förena dem som bott här länge och de nyinflyttade till att bli ett enat samhälle. Det är en viktig fråga.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »