Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-10-23
Senast uppdaterad: 2018-10-23

Det går bra för företagen i Lilla Edet

Just nu går det bra för aktiebolagen i Lilla Edets kommun. Det visar en färsk rapport från Företagarna.

Organisationen Företagarna har undersökt lönsamheten 2017 bland aktiebolag i Sverige som har minst en anställd samt mellan en miljon och 500 miljoner i omsättning. Lönsamheten har mätts som avkastning på sysselsatt kapital. I undersökningen placerar sig Lilla Edet på plats 21 bland Sveriges 290 kommuner.

Av Göteborgsregionens kommuner placerar sig Lilla Edets kommun främst. Avkastning på sysselsatt kapital (%) är för aktiebolag 26 procent. Genomsnittet i Sverige är 12 procent och i Västra Götalandsregionen 14 procent.

I undersökningen deltar 134 aktiebolag från Lilla Edet och de har i genomsnitt 6 anställda.

-Jätteroligt att det går bra för företagen i kommunen säger Kajsa Jernqvist, näringslivsutvecklare. Detta bekräftas också i andra undersökningar och bådar gott för framtiden.

- Starka och välmående företag är viktigt för kommunens utveckling och attraktivitet. Nu gäller det att använda den positiva kraften i denna undersökning och låta den smitta av sig på fler företag och jobba för att förbättra företagsklimatet i kommunen, säger kommunalråd Julia Färjhage.

Att driva företag innebär att ta risker och att varje dag tillsammans med sina anställda jobba hårt för att driva företaget, eller ofta ett helt livsverk, framåt. Lönsamhet är ett tecken på att man lyckats skapa tillväxt. Men för ett företag är en god lönsamhet inte bara ett kvitto på framgång, utan också en förutsättning för verksamhet på lång sikt. Lönsamhet möjliggör investeringar och högre produktion, vilket i sin tur skapar förutsättning för en högre sysselsättning och ökat välstånd i samhället i stort.

Hår- och skönhetsvård en het bransch

Det är inom hår- och skönhetsvård det går allra bäst nu, med en lönsamhet på i genomsnitt 37 procent. Även inom hälsa och sjukvård ligger lönsamheten på hög nivå, liksom inom bemanning och arbetsförmedling. - Många betraktar inte hår- och skönhetsvårdbranschen som en bransch att räkna med. Den här undersökningen bevisar motsatsen.

 

Läs mer och ta del av rapporten i sin helhet på Företagarnas webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »